Jadran slavio u derbiju protiv Primorca

Foto: VK jadran

Vaterpolisti Jadrana pobijedili su večeras u Kotoru ekipu Primorca 8:6 (2:2, 1:2, 2:1 i 3:1), u utakmici trećeg kola prvenstva Crne Gore.

Zvanični šampion upisao je treći trijumf i zadržao maksimalan učinak.

Primorac, koji je doživio prvi poraz, vodio je sredinom druge četvrtine 4:2.

Jadran je sa tri uzastopna pogotka napravio preokret i poveo 5:4, ali je domaćion sredinom treće četvrtine posljendji put izjednačio (5:5).

Pad u igri domaćina i slabija realizacija igrača više, uz desetak minuta bez datog gola omogućili su Jadranu da sa tri vezana pogotka povede 8:5 i riješi pitanje pogotka.

“Imam utisak da utakmica nije bila lepršava. Vidi se da su obje ekipe u pripremnoj fazi. Uspjeli smo da iskoristimo neke prilike, koje smo stvorili i mislim da je to napravilo razliku. U drugom poluvremenu smo podigli plivanje i iz toga došli do pobjede. Naš stil igre je takav da pokušavamo da forisramo presing. Možda smo primili par naivnih pogodaka, ali vidi se da ima dosta prostora da obje ekipe napreduju. To su mladi momci, svaka utakmica im znači u razvoju. Nadam se da će i naredne utakmice biti interesantne kao što je ova večeras bila”, kazao je trener Jadrana, Petar Radanović.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Danilo Radović sa četiri, Marko Petković je postiogao dva, a po gol Jovan Vujović i Matej Čeraj.

U ekipi Primorca dvostruki strijelci bili su Dušan Matković i Marko Gopčević, dok su po gol postigli Petar Vujošević i Vuk Drašković.

“Svaka utakmica je škola, i iz ove smo mogli da učimo kako bismo napredovali. Bio je pravi muški meč, Jadran je bio mirniji, napravio je razliku i zasluženo slavio. Imali smo problema u napadu s igračem više, ovo nam se dešava drugi meč zaredom, ali to ima veze i sa fizičkom spremom, jer nismo na optimalnom nivou. Ima još dosta da se igra, radićemo na tome da ispravimo greške”, kazao je trener Primorca Ranko Perović.

U drugom meču te grupe Budva je savladala Kataro 8:7 i ostvarila prvu pobjedu ove sezone.

Foto: Krsto Vulović

Irak smijenio Petrovića: Niko mi ništa nije rekao…

Efes slavio u Moskvi VIDEO