On je budućnost Budućnosti: Predstavljamo vam Viktora Đukanovića fudbalera "plavih"

Foto: FK Budućnost

Viktor Đukanović jedan je od plejade mladih asova koji dolaze iz Fudbalskog kluba Budućnost.

Viktor, koji je skoro proslavio punoljetstvo, igra na sredini terena, već je prvotimac, a u smiraj prošle godine je bio jedan od kreatora važne pobjede Budućnosti protiv Jezera.

Đukanović sa najdražim klubom privodi kraju zimske pripreme u iščekivanju prvih mečeva, prostora za igru i borbe za bodove.

“Polako privodimo kraju pripreme sa kojima smo generalno zadovoljni. Dobro smo radili, atmosfera u ekipi je odlična, odigrali smo nekoliko prijateljskih utakmica, sa kojima možemo biti zadovoljni, iako je evidentno bio prisutan umor od napornog rada”, kazao je Đukanović za Sportski.me.

Iza Budućnosti su četiri kontrolna meča – posljednji je bio na domaćem terenu bez golova protiv Posušja (0:0). Novi duel za četu Aleksandra Nedovića je u četvrtak od (14 sati) protiv Koma.

“Protiv odlične ekipe Posušja smo pokazali dosta dobrih stvari, bilo je grešaka, što je negdje i dobro, jer sada znamo na čemu treba da radimo, kako bi unaprijedili našu igru. Mislim da smo pripreme odradili dobro, iako smo imali nekoliko povrijeđenih igrača, što generalno ne kvari kompletan utisak”, rekao je Đukanović.

Ako sve bude po planu i vremenski uslovi dozvole proljećni dio prvenstva u 1. Telekom crnogorskoj fudbalskoj ligi kreće na vrijeme 17. februara. Budućnost ima devet bodova manje od lidera Sutjeske.

Na startu “pod Goricom” dočekuju Mornar – pobjeda je obaveza.

“Budućnost je najveći klub u zemlji i ima obavezu da obrani osvojene trofeje. Znamo da će to biti teško, ali nema predaje. Našu šansu vidim uz dobre igre na terenu i malo sportske sreće – kao i da ovaj mukotrpan rad i odricanja na kraju donesu veliku radost”, kazao je Đukanović.

Talenat, kvalitet, rad prepoznao je FSCG koji ga je izabrao za najperspektivnijeg igrača u prošloj godini za 2004. godište.

Priznanje crnogorske kuće fudbala prija.

“Prošla godina je za mene bila dosta uspješna. Naravno, i pored toga znam da mogu i moram još bolje. Počastvovan sam priznanjem koje sam dobio od FSCG koje mi je izuzetno drago. Trudiću se da to opravdam svojim radom i igrama na terenu”, rekao je Viktor.

A REPREZENTACIJA SANNADAM SE DOSTIŽAN

Uz klupske obaveze, neizbježni su nastupi za mlađe reprezentativne selekcije. Viktor je član omladinskog tima Crne Gore, koji ove godine ima zahtjevan takmičarski kalendar.

Foto: FSCG

“Očekuju nas pripreme za kvalifikacioni turnir koji će se održati u Danskoj od 21. do 27. septembra. Grupa je teška tu su Danska, Engleska i Gruzija. Iako su rivali zahtijevni mislim da imamo kvalitet da napravimo dobar rezultat”, rekao je Đukanović i dodao.

“Seniorski tim je za mene san, nadam se dostižan. To je cilj svakog fudbalera kada zakorači na teren pod Goricom. Vjerujem da ću se ubrzo naći u A timu”.

Vidi i prostor za napredak…

“Znam da to može da bude još bolje i na tome ću raditi. Moj razvoj ide dobro, ali znam da mogu još više napredovati. Imam uslove za to, želju, samo da me posluži zdravlje i zaobiđu povrede”, rekao je Viktor.

Kao i svaki mladić, ispred kojeg je lijepa budućnost i Viktor ima ciljeve i želje. Nije otkrio sve planove…

“Kao i svaki sportista imam i ja svoje fudbalske ciljeve, ali polako neka to ide sve svojim tokom”.

UZ PODRŠKU “VARVARA” SVE JE LAKŠE

Pandemija je znatno uticala na fudbal koji se dugo igrao bez publike. Sezona je uz mjere krenula sa podrškom navijača, koja bi u narednom periodu mogla biti i veća…

“Kovid mjere su nešto blaže i očekujem još veću podršku naših “Varvara”, koja nije izostala ni pri kraju prvog dijela prvenstva, kada smo igrali dosta dobro. Vjerujem da ćemo sa njima biti još bolji. Suvišno je govoriti koliko nam znači njihova podrška, sa njima je sve lakše i ljepše”.

MLAĐE KATEGORIJE ZA PONOS

Viktor je kao dječak obukao “plavo-bijeli” dres i kroz mlađe selekcije stigao do A tima.

“Sve se nekako brzo izdešavalo. Sada sam u prvom timu najboljeg kluba u Crnoj Gori – Budućnosti. Moram priznati da se u mlađim kategorijama dobro radi, a potvrda toga su i rezultati. Djece je sve više na treninzima i drago mi je zbog toga”.

MESI ILI RONALDO

Svijet je odavno polarizovan kada je najbolji igrač današnjice u pitanju, Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo? Viktor ima svog favorita za presto.

“Mesi bez dileme. Leo je fudbalski umjetnik, kompletniji igrač od Ronalda, Mada su različiti tipovi igrača, ali ipak Mesi je Mesi”.

Ovaj tekst je dio projekta finansiranog kroz Fond za pluralizam Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

Efektan gol Camaja, Kišvarda ispala iz Kupa Mađarske (VIDEO)

Del Potro poražen na startu turnira u Buenos Ajresu