Vuksanović: Imamo golmanski kadar koji može da ispuni uslove Budućnosti

Foto: FK Budućnost

Golmanski kvartet u sastavu Miloš Dragojević, Đorđije Pavličić, Filip Domazetović, Filip Babović od početka priprema radi pod komandnom palicom iskusnog Božidara Vuksanovića.

Trener golmana Budućnosti i trener golmana u reprezentaciji Crne Gore je od starta priprema nametnuo žestok ritam rada, naravno sve u dogovoru sa šefom stručnog štaba.

Sva četvorica čuvara mreže ga slušaju, od prve do posljednje riječi, a što je najvažnije kompletne pripreme u dosadašnjem dijelu je odradio oporavljeni Miloš Dragojević.

„Dragojević je dugo vremena bio povrijeđen, napravio je pauzu u finišu prvenstva, nije još 100% fit, ali će biti spreman do početka drugog dijela sezone. Sva četvorica rade dobro, a posebno me raduje veliki napredak kod Pavličića i Domazetovića, dok Babović malo zaostaje za njima, ali je itekako upotrebljiv. Mislim da imamo kadar koji može da ispuni uslove jednog velikog kluba kao što je Budućnost“, jasan je Vuksanović.

Trener koji je ranije osvajao trofeje sa Mogrenom i Rudarom, a uporedo i „pravio“ golmane dugo vremena radi sa Dragojevićem, dok sa Pavličićem sarađuje dvije godine, a Domazetovićem godinu…

„Znam da mogu bolje i trudićemo se da budu bolji. Dragojević je reprezentativac i u zrelim je igračkim godinama, ali moramo polako da razmišljamo o njegovom nasljedniku“, poručio je Vuksanović, koji kao nasljednike vidi 25-godišnjeg Pavličića i 17-godišnjeg Domazetovića…

„Pavličić možda nije imao profesionalan rad kao što ima sada, ali je izuzetno bistar, brzo kapira zahtjeve i velikim koracima ide naprijed. Možemo se osloniti na njega, što je i dokazao u jesenjem dijelu sezone na utakmicama na kojima je branio. Bilo je grešaka, ali u tim situacijama mora da nauči da bude mirniji. Međutim, sve u svemu, zadovoljan sam sa njim. Što se tiče Domazetovića, napredovao je u posljednjih godinu dana, imamo dva starija golmana i možda bi najbolje bilo da ode negdje na dvojnu pozajmicu u Drugu ligu, jer mu trebaju jače utakmice od Omladinske lige. Ali, otom – potom“.

Golmanski četverac poštuje hijerarhiju između sebe, a naročito svog „učitelja“ – sada im težak dril ne „pada“ teško, ali bilo je situacija.

Foto: FK Budućnost

„Navikli su se na moj način rada. Milošu je trebalo da sve to prihvati otprilike godinu dana, Pavličiću takođe, Domazetović je imao problema na početku zbog tog jačeg rada, kao i Babović. Međutim, navikli su se, svi su zadovoljni sa njima“, jasan je Vuksanović, koji vjeruje da će golmani na proljeće odraditi dobar posao…

„Očekujem to od njih. Mislim da smo dobili dosta povratkom Dragojevića, jer svi znamo koliko je dobar u organizaciji napada koji počinje od njega. Tokom priprema i pripremnih utakmica svi golmani su bili dobri, nadam se da će i na proljeće“.

Na kraju – šta očekujete od proljeća? Sutjeska i odbrana titule su daleko devet bodova…

„Mislim da smo u posljednjih nekoliko kola tokom jeseni napravili čudo. Praktično smo bili otpisani, razlika je kod 2:0 za Sutjesku bila 14 bodova, a mi smo sa izuzetno mladom ekipom uspjeli da dođemo do „minus šest“, da bi jesen završili sa devet bodova zaostatka. Treba biti realan, bodovna razlika je velika, ali ni u jednom trenutku se nećemo predati. Kompletni smo, povrijeđeni igrači su se oporavili, ojačali smo konkurenciju, tako da mislim da možemo da budemo konkurentni“, rekao je Božidar Vuksanović.

„Plavi“ će sjutra odigrati posljednji prijateljski meč pred nastavka šampionata 17. februara – protivnik na našem trening kampu je drugoligaš Kom, a utakmica počinje u 14.00 časova.

Jovanović: SC Derbi je dobro posložen tim, spoj mladosti i iskustva

Mornar savladao Iskru u kontrolom meču