Medenica: Skijaški savez nije obuhvaćen bilo kakvom istragom FIS-a

Foto: Vrhovnisud

Predsjednica Skupštine Skijaškog saveza Crne Gore, Vesna Medenica kazala je da Savez nije obuhvaćen bilo kakvom istragom FIS-a o “čemu se ovih dana u javnosti spekuliše”.

Uticajni svjetski mediji pisali su da su se i na Bjelasici održavale skijaške trke na kojima su, navodno, lažirani rezultati kako bi se takmičari iz brojnih zemalja lakše plasirali na Olimpijske igre.

Italijanska “La Republika” pisala je da je tokom takmičenja koja su se održavala u Dubaiju, Crnoj Gori i Lihtenštajnu bilo korupcije, pa čak i prijetnji smrću!

“Svi Savezi imaju pravo kandiovati se za FIS trke predlažući ujedno staze na kojima će se održati, pa i naš, što čini svake godine. FIS kao krovna institucija o tome odlučuje. Naši takmičari koji su učesnici ZOI u Pekingu olimpijsku normu su već stekli na trkama po evropskim takmičenjima. Takmičari koji se pojavljuju u medijima kao sporni za olimpijsku normu nijesu učestvovali na FIS trkama u organizaciji CSS 20-21 decembar u Crnoj Gori. FIS na svoje trke šalje svoje tehničke delegate koji dostavljaju svoj report, koji je dostupan na sajtu FIS. Crnogorski skijaški savez povodom ovih neargumentovanih natpisa do sada nije kontaktiran od strane FIS-a što dovoljno govori o neodrživosti iznesenih tvrdnji”, saopštila je Medenica.

Foto: Vrhovni sud

"Sokolići" poraženi od BiH u prijateljskom meču

Preminula Snežana Pantić – bivša karatiskinja Budućnosti