Kenan Kamenjaš dabl-dabl mašina

Foto: KK Cedevita Olimpija

Sarajlija, 22-godišnji Kenan Kamenjaš, reprezentativac BiH na pravi način je opravdao povjerenje u dresu SC Derbija u debitantskoj sezoni u AdmiralBet ABA ligi.

“Studenti” plove ka opstanku, a veliki doprinos tome ima i Kamenjaš sa skoro “dabl-dabl” učinkom po meču u regionalnoj ligi – 26 poena uz devet skokova.

Po navici, bio je jedan od najboljih i posljednjoj pobjedi u “Morači” protiv Mege (83:62).

“Veoma važna pobjeda protiv Mege. Cilj kluba na početku sezone je bio da opstanemo u ligi jer smo novajlije, ali mislim da smo to ostvarili i kao i svi sportisti, težimo da budemo bolji iz dana u dan. Nastavimo da težimo ka tome, da skupljamo što više pobjeda do kraja sezone i budemo što bolje plasirani na tabeli”, kazao je Kamenjaš za Merdiansport.

Uskoro će Podgoricu zamijeniti Tuzlom – reprezentaciju BiH očekuju obaveze u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i mečevi sa Litvanijom.

Prvi meč igra se u “Mejdanu” , biće teško, ali stameni centar priželjkuje senzaciju…

“Ostvarili smo dvije pobjede u novembru, u prvom prozoru kvalifikacija i očekuju nas dvije teške utakmice protiv Litvanije. Prva utakmica se igra u Tuzli, druga u Viljnusu i vjerujem da sa jednom pobjedom možemo već sa jednom nogom biti u drugom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Imamo dobru ekipu, mladu, koju sjajno vodi trener Vedran Bosnić i nadam se da ćemo uz pomoć publike u dobrom danu slaviti protiv Litvanije”, rekao je Kamenjaš.

Kamenjaševa karijera ide uzlaznim putanjom, trenutno je statistički prvi igral lige sa 19.5 poena po meču, a ako ovako nastavi, ne bi bilo iznenađenje da se uskoro nađe u nekom od evroligaških klubova…

“Želim da napredujem i imam cilj da budem na najvećem nivou. Možda to ne bude NBA liga, ali sigurno da se nadam Evrokupu i Evroligi. Međutim, idem polako, iz dana u dan, jer je u današnjem vremenu teško planirati daleku budućnost”, rekao je Kamenjaš.

Foto: KK Cedevita Olimpija

Nenad Vukanić za Sportski.me: Ovo je najteži zadatak u karijeri

ZOI: Salihović trku završio na 41. mjestu