Budućnost protiv Podgorice, Mornar na Lovćen u polufinalu

Foto: KSCG

Žrijebom u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore izvučeni su parovi polufinala Kupa Crne Gore za seniore.

Košarkaši Budućnosti Voli će u prvom polufinalu igrati protiv Podgorice u srijedu od 17:30h.

“Igra se za trofej, moraš odigrati dva puta po 40 minuta u dva dana da bi stigao do trofeja, znamo svi koliko je to specifično takmičenje. Čeka nas odluka sa kojim ćemo strancima nastupati, moramo napraviti balans u odnosu na domaće igrače. Igrom slučaja Podgoricu smo više pratili nego Lovćen, tako da generalno znamo otprilike kakav nas protivnik očekuje”, poručio je Aleksandar Džikić trener Budućnosti.

“Po prvi put smo na ovom završnom turniru, igramo protiv najjače ekipe u zemlji i mislim da je to veliki motiv za naše igrače da se predstave u dobrom svjetlu i da probamo da pružimo kvalitetan otpor Budućnosti. O kvalitetu protivnika nema što da se priča, iskusni su, dobri pokazuju to u oba takmičenja koja igraju. Očekujem dobar pristup i da se izmjerimo sa najkvalitetnijom ekipom u Crnoj Gori”, poručio je Nebojša Bogavac trener Podgorice.

U drugom polufinalu od 20h igraće košarkaši Mornara Barsko zlato i Lovćena 1947.

“Uvijek je lijepo biti na završnim turnirima, za svaku ekipu to je veliki izazov. Kup je specifično takmičenje, igra se jedna utakmica, jedan loš dan ili jedan dobar dan može da donese neko iznenađenja. Igramo protiv Lovćena, čak smo ih gledali dok smo bili u Laktašima. Radi se o kvalitetnoj ekipi, dobro vođenoj, neće nam biti nimalo lako, posebno u situaciji kad se mučimo da sastavimo deset zdravih igrača za Kup. Ostali smo bez dva plejmejkera i to se već vidjelo u Laktašima”, istakao je trener Mornara Barsko zlato Mihailo Pavićević.

“Samim plasmanom na završni turnir Kup ispunili smo cilj. Pričati o kvalitetima Mornara je bespotrebno, apsolutni su favoriti. S obzirom na to u kakvom smo stanju trenutno i rosteru, pokušaćemo da pružimo jači otpor. Daleko smo od toga da možemo da prijetimo, ali svaki minut preko 40. koji bi odigrali za nas bi bio uspjeh”, kazao je trener Lovćena Petar Jovanović.

Finale je na programu u četvrtak od 20 sati.

Svi mečevi igraju se u Bemax areni, a paket ulaznica košta pet eura i može se kupiti u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore.

Foto: kscg

Armisa Kuč za Sportski.me: Priznanje FSCG najveće u karijeri

WABA derbi u Podgorici: Budućnost Bemax dočekuje Celje