Tekvondo reprezentativac Crne Gore Vuk Vuletić – sanja nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024

Foto: Vuk Vuletić

Tekvondo reprezentativac Crne Gore 17-godišnji Vuk Vuletić sprema se za najveći izazov ove sezone, a to je Svjetsko prvenstvo za juniore koje će biti održano u Bugarskoj.

Za takmičarski planetarni događaj, supertalentovani borac vrijedno radi u svom matičnom klubu, fabrici talenata Montenegro Stars.

Pored šampionata svijeta, Vuk ima još jedan ambiciozan i dugoročan plan, a to je da pokuša da izbori olimpijsku vizu za Pariz 2024. godine.

“Plan za ovu godinu je da se preko učešća na međunarodnim turnirima i pripremama u klubu i za nastup na Svjetskom prvenstvo za juniore koje će se odražiti u avgustu u Bugarskoj. Ovo je moja posljednja juniorska godina, kojom stičem pravo učesća i na seniorskim takmičenjima pa ću pokušati na kraju takmičarske godine da se oprobam  i u seniorkoj konkurenciji. Najveći uspjeh i izazov bio bi plasman na Olimpiske igre u Parizu 2024. godine”, kazao je Vuletić na početku razgovora za Sportski.me.

Vuk je tek počeo da gradi karijeru, koju prate i rezultati. Prošla godina takmičarski je bila uspješna, u Sarajevu je bio na domak zlata na bodovnom međunarodnom E1-G1, turniru, a do tog cilaj spriječila ga je povreda.

Turnir u glavnom gradu Bosne i Hercegovine nije bio jedini takmičarski uspješan.

Za sav trud, talenat koji posjeduje i ostvarene rezultate, Vuk je nagrađen priznanjem TSCG – izabran za najboljeg mladog juniora u Crnoj Gori.

“Izuzetno sam zadovoljan kako je takmičarski protekla 2021. godina. Prije svega priznanjem od Tekvondo saveza Crne Gore, za najuspješnijeg juniora u borbama. Učestvovao sam na 15-tak takmičenja, u zemlji i inostranstvu kao i na Evropskom  prvenstvu za juniore i plasirao se među devet najboljih u Evropi. Takođe, izdvojio bih osvajanje četiri zlatne medalje sa međunarodnih takmičenja i dvije sa domaćih, kao i srebrnu i bronzanu medalju sa bodovnih turnira za svjetsku rang listu”, rekao je Vuletić.

Foto: Vuk Vuletić

Vuk će se još ove godine boriti u juniorskoj konkurenciji, a nakon toga slijedi ozbiljan zaokret u karijeri, prelazak u seniorski staž. Pripreme za taj izazov su polako počele, i u toj konkurenciji priželjkuje da će se naći na podijumu.

“Cilj je osvajanje neke od evropske ili svjetske medalje, a kruna svega bi bila olimpijska medalja”, nedvosmilsen je Vuletić.

Vuk je objasnio i kako je počeo trenirati tekvondo…

“Tekvondo je jedna dinamična borilačka vještina koja mi se svidjela na prvom treningu, zbog svojih atraktivnih tehnika koje sam želio da naučim i da ih kroz takmičenja primjenjujem. U ovom sportu našao sam mnogo elemenata koji su mi pomogli da usavršim svoju ličnost, pobijedim strahove, da razvijem svoje tijelo i naučim se disciplini i poštovanju”, rekao je juniorski reprezentativac naše zemlje.

Otkrio je i ko mu je uzor…

“Uzor mi je turski reprezentativac Servet, osvajač svjetskih i olimpijskih medalja, zbog njegovog specifičnog stila i impozantnih rezultata koje bilježi”, rekao je Vuletić.

TRENINZI U PODGORICI I BUDVI

TK Montenegro Stars može da se pohvali masovnošću, ali i da svoje treninge održava u Podgorici i Budvi. Kvalitetan rad odavno prate i rezultati sa međunarodnih i domaćih takmičenja.

“U našem klubu radimo sa svim uzrasnim kategorijama i svi oni u kontinuitetu postižu dobre rezultate, što je svakako posljedica organizovanog i sistemskog rada u klubu”, kazao je Vuletić.

U klubu su zastupljene sve uzrasne takmičarske kategorije…

“Tekvondo klub Montenegro Stars je jedini klub u Crnoj Gori koji je osvajač evropskih medalja, u svojoj istoriji ima tri evropska kadetska odličja, više od 10 puta je proglašavan za najuspješniji tekvondo klub u Crnoj Gori. Klub ima oko 50 aktivnih takmičara i preko 100 članova koji se bave ovom borilačkom diciplinom. TK Montenegro Stars se takmiči u obje discipline borbe i forme, takođe imamo takmičare u svim uzrasnim kategorijama, pioniri, kadeti, juniori i seniori”, zaključio je Vuletić.

Ovaj tekst je dio projekta finansiranog kroz Fond za pluralizam Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

Barsi trofej Kupa kralja, Mirotić MVP

Selektorka Bojana Popović objavila spisak za mečeve protiv Norveške