Darko Kovačević: Vlahović je bolji od mene, pokazao je da je jedan od najboljih napadača u Evropi

Foto: FC Juventus

Pritisak sedmice na leđima, pritisak debija u Ligi šampiona…Dušan Vlahović je na sve odgovorio golom poslije nepunih 40 sekundi utakmice.

Zvuči nevjerovatno, ali Vlahović je ponovo postavio standarde, oduševio Evropu i dao temu za razmatranje u narednim danima.

O njemu je govorio i legendarni napadač Juvea Darko Kovačević, koji je u intervjuu za Meridian sport istakao da je Vlahović jedan od pet najboljih svjetskih napadača.

Priznao je da je bolji i od njega…

– Malo je škakljiva tema, ali ako moram da se izjasnim, Vlahović je bolji od mene. Pokazao je da je jedan od najboljih napadača u Evropi. Među pet najboljih sigurno, a možda i među trojicom – rekao je Kovačević.

Ima li Vlahović potencijala da se takmiči sa Halandom i Mbapeom?

– Ima potencijala da napreduje što je očigledno. Vlahović ide postepeno, baš onako kako treba. Partizan, Fiorentina, pa Juventus. Ide pravim putem. To mi je super. Treba vremena da se poredi sa Halandom i Mbapeom. Svi ga pratimo. Dobro je to i za našu reprezentaciju. Očekujem da tek zablista.

Osim Dušana Vlahovića, u sjajnoj formi je i Aleksandar Mitrović, a kako kaže Kovačević – to je dovoljno razloga za radost selektora reprezentacije Srbije, Dragana Stojkovića Piksija.

Raduje takav učinak! Koji trener ne bi voleo da ima takve špiceve? Nije lako dati toliko golova u Čempionšipu. Naš je najbolji strelac u istoriji. Svaku utakmicu daje golove. Mitar je fenomenalan nivo. Daj bože samo da nastave i on i Vlahović, da su zdravi, da ih ne ureknemo. Imaju gol u DNK. Bilo koji bivši igrač to može da kaže.

Iako nema veliku minutažu, ne treba na listi zaboraviti ni Luku Jovića, koji uz Vlahovića čini tandem kakav nemaju ni reprezentacije poput Španije, Engleske, Nemačke…

Uvek smo imali vrhunske napadače. Mijatović, Kežman, ja… Imali smo uvek špiceve. Sada se sve potrefilo. Krivo mi je zbog Jovića, treba da ide da igra. Nebitno je da li je Real Madrid, neka ide negde da daje golove.

Utisak je da se ne pamti da je evropska štampa sa takvom pažnjom pratila učinak nekog našeg fudbalera…

– Italijanska štampa odlično poznaje Vlahovića. Ostvario je jedan od najvećih tamošnjih transfera. Radi se o vrhunskom igraču. Debi, pa gol nakon 13 minuta. Čitava javnost ga pomno prati. To je sasvim normalno i logično. Ne dolazi on iz neke druge lige, srpske ili belgijske, dolazi iz tamošnjeg prvensta i normalno je da je takva pažnja – rekao je Kovačević.

Foto: FC Juventus

Trener Efesa: Prekinite rat (VIDEO)

Prvenstvo CG u šahu: Đukić remizirao sa Nikčevićem