Sutjeska gostuje Rudaru, Savović: Da se prilagodimo uslovima i upišemo pobjedu

foto: FK Sutjeska

Sutjeska je odlično otvorila drugi dio sezone pobjedama nad Zetom i Jezerom.

Nikšićani će u 22. kolu pokušati da nastave pozitivan niz.

Od 14 sati gostuju Rudaru. Timovi se dobro poznaju. Biće to meč dojučerašnjih saradnika Milije Savovića i Rada Petrovića. Pljevljaci u prva dva kola izgubili od Iskre i pobijedili Dečić.

“Nema specijalne pripreme za ovaj meč s obzirom na to da smo se trudili da držimo neki naš stil i način na koji funkcionišemo. Nismo se prilagođavali protivnicima ni u derbijima, tako da nećemo ni sada. Znamo da Rade odlično poznaje našu ekipu i naše sposobnosti. Rudar se dosta promijenio u odnosu na prvi dio sezone. Vidjeli ste da imaju oscilacije – prvu utakmicu su lako izgubili od Iskre, a poslije toga pobijedili Dečić u gostima. Neugodna su ekipa, imaju kvalitet, a nadam se da ćemo uspjeti da iskoristimo njihove slabosti i da ih savladamo. Sigurno je da će teren biti težak za igru, da neće odgovarati našem stilu igre. Otežani uslovi, ali cilj se ne mijenja. Probaćemo da ostvarimo pobjedu i da se što bolje prilagodimo uslovima u kojima ćemo igrati”, rekao je trener Sutjeske, Milija Savović.

U sastavu lidera biće i posljednje pojačanje – Filip Knežević. Papirologija je gotova, pa će napadač biti u protokolu za meč u Pljevljima.

“Knežević će krenuti sa klupe, a vidjećemo da li će se stvoriti uslovi da zaigra”, rekao je Savović.

Božo Marković u najavi meča je kazao da Sutjeska uvijek ide na pobjedu.

“Očekujem težak meč. Ne znamo u kakvom je stanju teren. Ako je u lošijem stanju, onda će više odgovarati Rudaru. Mi smo krenuli po planu, upisali dvije pobjede, ali nas to neće zavarati. Idemo utakmicu po utakmicu, imamo cilj, rezultati nam odgovaraju, uvećali smo prednost, ali ništa nije gotovo. Biće težak meč, ali Sutjeska uvijek ide na pobjedu”.

foto: FK Sutjeska

Iskra motivisana pred novi derbi: Borba za tri boda i izlazak na evro scenu

MOK: Zabraniti nastupe ruskim i bjeloruskim sportistima u međunarodnim takmičenjima