Finale u Budvi: Zvezda pobijedila Partizan

foto: RLK Crvena zvezda

Balkansku superligu u ragbiju 13 osvojila je Crvena zvezda iz Beograda, koja je danas u finalnoj utakmici na stadionu Lugovi u Budvi pobijedila „vječitog rivala” Partizan 30:18.

Partizan je na početku utakmice dobro krenuo i ubrzo poveo rezultatom 10:0, ali je Zvezda konsolidovala snage i realizovala tri dobra napada, pa je na poluvremenu ona vodila 16:10.

„Crveno-bijeli” su do kraja povećavali prednost, a Prtizan je tek pred kraj utakmice postigao još jedan esej za konačnih 30:18.

foto: RLK Crvena zvezda

Utakmici je otvorio gradonačelnik Budve, koja je bila i suorganizator događaja, Marko-Bato Carević, izvodeći prvi, počasni udarac.

„Vječiti rivali su ispunili očekivanja. Ljubitelji sporta u Budvi, a i šire putem direktnog prenosa Arenesport 1 uživali su spektaklu na terenu. Partizan je krenuo moćno i poveo dvocifrenim rezulatom, ali je Crvena zvezda preokrenula rezultat. Ovo je veliki događaj za naš sport u Crnoj Gori i vjerujem da će se i ostatku sezone u našoj zemlji igrati odličan ragbi, prije svega u šampionatu Balkana gdje naš tim Južne regije iz Tivta brani bronzu”, rekao je Igor Adžaip iz Crnogorske ragbi lige.

Prošlog vikedna crnogorski tim Južna regija osvojio je 3. mjesto savladivši Lokomotivu iz Sofije.

Futsal reprezentacija 8. i 9. marta sa Slovenijom

WABA: "Vučice" kreću na još jedan trofej pred svojom publikom