OSCG i Opština Mojkovac potpisali ugovor o donaciji

Foto: odbojka.me

Predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore (OSCG) Cvetko Pajković i predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić, potpisali su ugovor o donaciji, u cilju uspješne realizacije projekta „Bespltna škola odbojke“ na teritoriji Opštine Mojkovac.

Opština Mojkovac će u narednih sedam mjeseci pružati finansijsku podršku za održavanje treninga učenicima projekta „Besplatna škola odbojke“, kao i naknadu treneru u školi odbojke u Osnovnoj školi „Aleksa Đilas Bećo“.

Pajković je iskazao zadovoljstvo zbog toga što je Opština Mojkovac prepoznala značaj ovog projekta.

„To je projekat koji smo započeli prošle godine i ideja je da se u svim opštinama na sjeveru Crne Gore muška djeca okupe oko odbojke, gdje je sve to besplatno. Ideja je da na taj način Odbojkaški savez Crne Gore poveća svoju bazu, u smislu povećanja interesovanja muške djece za odbojku. Takođe, cilj je i da sve škole odbojke sjutra prerastaju u klubove, gdje će i lokalna samouprava imati višestruke benefite“, kazao je između ostalog Pajković.

Istakao je da će “Besplatna škola odbojke” dati jedan novi pečat sportu u Mojkovcu, koji je, podsjetio je Pajković, nekad imao odbojkaški klub.

Delić je kazao da će Opština Mojkovac nastojati da podrži Odbojkaški savez Crne Gore u ovom projektu, uz očekivanje da će se uspješna saradnja nastaviti i ubuduće.

„Ovo je samo jedan u cilju projekata kojim želimo da podstaknemo djecu u Mojkovcu da se intezivnije bave sportom. Uvjeren sam da će vladati veliko interesovanje za ovaj projekat. Takođe, nadam se da će škola odbojke iznjedriti nove talente koji će predstavljati Mojkovac ne samo u Crnoj Gori nego i u svijetu“, zaključio je Delić na kraju sastanka.

Nosilac projekta je Odbojkaški savez Crne Gore, pod pokroviteljstvom Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV)Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Uprave za sport i mlade, te u saradnji sa lokalnim samoupravama i uz podršku Crnogorskog olimpijskog komiteta i Sava osiguranja.

Vojin Ćaćić sa Fridrishafenom osvojio kup Njemačke

"Vučice" apsolutni favorit za trofej Kupa