Igor Burzanović: To što nema više Crnogoraca u Zvezdi i Partizanu govori da nešto nije u redu

foto: fk crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak će igrati sa Glazgov Rendžersima prvi meč osmine finala Lige Evrope, a akter prethodnog duela srpskog i škotskog kluba, u avgustu 2007. godine, bio je tadašnji crnogorski reprezentativac Igor Burzanović.

Imao je i šansu utakmice, već u prvom minutu protiv ekipe koja je prethodno eliminisala hrabru Zetu.

Tek što je došao iz Budućnosti, Burzanović je dobio Zvezdinu desetku, bio jedan od najboljih igrača, velika zvijezda…

Petnaest godina kasnije u crveno-bijelom dresu nema nijednog crnogorskog igrača, malo ih je bilo i minulih godina… Slično je i u Partizanu, u kome je samo Igor Vujačić.

Burzanović smatra da to nešto govori.

“Crnogorski fudbaleri uvek su bili interesantni vječitim rivalima i ostavili su trag, međutim činjenica da su Zvezda i Partizan prestali da dovode igrače iz naše lige nagovještaj je da nešto nije u redu. Praktično nije bilo prelaznog roka da ne pređe neki igrač iz Crne Gore u jedan od dva najveća tima u Srbiji, a aktuelna situacija indikator je da su potrebne određene promjene. Radulović je sada uz prvi tim crveno-bijelih, čuo sam dosta pozitivnih komentara na njegov račun, ali nisam stigao da steknem konkretno mišljenje o njemu kroz utakmice”, kazao je Burzanović za Mozzartsport.

Jedan od vodećih igrača je, doduše, Mirko Ivanić, koji je bio reprezentativac Crne Gore, sve do famoznog “slučaja Kosovo”.

“Ne bih se mješao u dešavanja oko Ivanića i reprezentacije. Ispratio sam čitavu situaciju, igrama ima mjesto u nacionalnom timu, ali radi se o odluci na višem nivou. U sadašnjoj formi i na nivou na kojem igra doprinio bi reprezentaciji, a igre za Crnu Goru bile bi veliki plus i za njega i klub. Situacija je kompleksna, ali mu svakako želim sve najbolje”, kazao je Burzanović.

Đukanović pred Zetu: Nema opuštanja – cilj je pobjeda

Splendid gran pri 8. aprila