EPCG generalni sponzor Odbojkaškog saveza Crne Gore (VIDEO)

Foto: odbojka.me

Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić (EPCG) i Odbojkaškog saveza Crne Gore (OSCG), potpisali su ugovor o generalnom sponzorstvu – čime je na viši nivo podignuta saradnja uspostavljena prošle godine.

Ugovor su, na svečanosti u podgoričkom hotelu „VOCO“, potpisali izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin i predsjednik OSCG Cvetko Pajković.

“U prilično teškom vremenu, ne samo u Crnoj Gori, nego i gotovo u čitavom svijetu, Elektroprivreda Crne Gore odlučila je da pomogne odbojkaškom sportu u našoj zemlji i postala generalni sponzor Odbojkaškog saveza Crne Gore. Zbog toga osjećamo veliko zadovoljstvo i čast, jer je to kruna saradnje koju sa Elektroprivredom imamo već neko vrijeme i jer je u pitanju jedna od najvećih kompanija u našoj zemlji, kompanija koja prednjači po društvenoj odgovornosti. Vjerujem da su motiv za takvu saradnju bili naši rezultati, naše akcije i naša masovnost. Odbojka je jedan od najpopularnijih sportova u svijetu, a već dva puta zaredom naša muška reprezentacija bila je dio evropske elite i učesnik prvenstva kontinenta. Odbojka je i najmasovniji ženski sport u našoj zemlji, a ove godine posebnim razvojnim projektom u opštinama na sjeveru nastojimo da takva masovnost bude i kod mladih odbojkaša. Da bismo sve to postigli, pomoć tako ozbiljnog partnera više je nego dragocjena. A najvažnije je da će od te pomoći najveću korist imati klubovi. Ona je prije svega namijenjena njima. Od te pomoći, svim klubovima Prve lige odbojkaša, te Prve i Druge lige odbojkašica biće plaćene takse za službena lica za ligaške utakmice, što će biti veliko rasterećenje za njihove klupske budžete“, rekao je predsjednik OSCG Cvetko Pajković.

Odbojka, kao jedan od najpopularnijih i najrasprostranjenijih sportova u svijetu, ima dugačku i blistavu tradiciju u Crnoj Gori, odakle je u sami vrh ovog sporta lansiran veliki broj igrača i trenera, mnogo veći od proporcionalnog učešće naše zemlje u svjetskoj populaciji. Polazeći od tih činjenica, smatramo da, kao kompanija koja posluje odgovorno prema društvu u kome ostvaruje profit, ugovorom o generalnom sponzorstvu na pravi način pomažemo razvoj odbojke, ali i svijesti o tome da je bavljenje sportom, kao zdravi stil življenja, jedan od najboljih načina za očuvanje zdravlja građana Crne Gore, naročito onih najmlađih, koji predstavljaju budućnost naše zemlje. Koristim ovu priliku da svim odbojkaškim selekcijama Crne Gore (seniori i seniorke, U22, U21, U20, U19) poželim mnogo sreće u predstojećim kvalifikacijama za plasman na EP“, poručio je direktor EPCG Nikola Rovčanin.

Saradnja OSCG i Elektroprivrede Crne Gore dolazi u godini kada odbojkašice i odbojkaši igraju kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo. Muška selekcija juri treći uzastopni prolaz na najveću evropsku smotru, dok će djevojke pokušati da izbore debitantski nastup na tako velikom takmičenju. I naše juniorske i mlađe seniorske selekcije u obje konkurencije igraće u kvalifikacijama za EP, a ova godina proteći će i u znaku priprema za organizaciju Evropskog prvenstva za kadete (U17), čiji će domaćin 2023. godine biti Crna Gora.

Uz sve to, domaća takmičenja, koja su u toku, ulaze u završnicu, a prema dosadašnjim rezultatima čini se da će ona biti uzbudljivija nego ikad. Uostalom, u domaćim takmičenjima stasavaju budući asovi i oslonci naše reprezentacije u narednom periodu.

Šifrin slavila u spustu, Gođi mali Kristalni globus

Težak poraz crnogorskih fudbalerki od Holandije