Zvanično: Gaga Radojičić se nakon 14 godina vratio u Vojvodinu

Foto: FK Vojvodina

Fudbalski klub Vojvodina danas je i zvanično predstavio novog šefa stručnog štaba Dragana Radojičića.

Crnogorski trener Dragan Radojičić je potpisao ugovor do kraja sezone, a na klupu Voše se vraća nakon sezone 2007/08.

– Želim da se zahvalim rukovodstvu kluba koje me je poslije 14 godina vratilo na mjesto uspjeha i u klub koji najviše volim. Znaju svi da sam postao Novosađanin onog trenutka kada sam došao da igram za Vojvodinu. U ovom klubu su velike emocije, ja sam veliki navijač Vojvodine i to moje okruženje zna i zato i svi znaju šta želim ovom klubu. Ja sam čovjek i vojnik Vojvodine i kada je tako, onda se ne bira momenat kada da ti stigne poziv. Ja sam uvijek bio spreman za Vošu. Neki drugi klub bih u ovakvim okolnostima možda i odbio, ali Vojvodinu nisam mogao ni želio. Mogu da vam obećam da će svaki igrač dati maksimum i da ću ja biti ponosan na ekipu. Navijače želim da pozovem da budu vjetar u leđa i da budu podrška igračima. Samo svim snagama možemo da dođemo do uspjeha – rekao je Radojičić.

On je naglasio da za početak Vojvodina najpre treba da popravi efikasnost pred golom rivala.

– Ova ekipa mora da daje dva gola po utakmici. To je moj stil, negdje to uspijem, negdje ne, a sa ovim timom sam siguran da mogu. Igraćemo maksimalno ofanzivno, koliko god budemo mogli, ali to će zavisiti i od protivnika – istakao je Radojičić.

On neće imati lak posao na debiju, pošto na „Karađorđe“ stiže trećeplasirana ekipa Čukaričkog.

– Čukarički je u dobroj formi, biće nam težak rival, koji je ubjedljivo treći na tabeli, ali ja smatram da mi možemo da nadmećemo sa svakim na našem terenu – kaže Radojičić.

Novi trener „stare dame“ vjeruje da ekipa ima kvalitet da se takmiči i na međunarodnoj sceni…

– Najprije želim da kroz naše prvenstvo ili Kup obezbijedimo nastup u Evropi, a onda idemo korak po korak. Želim da Vojvodinu napravim takvu da igrači žele da dođu da igraju za nas i da oni koji su ovde ne požele nikada da odu – rekao je Radojičić.

Obijena kancelarija Rukometnog saveza Crne Gore

Vaterpolo savez domaćin finalnog turnira evropskih kvalifikacija Svjetske lige