Grbović i Vukmirović na EYOF-u u Finskoj

Foto: COK

Finski grad Vukati od 20. do 25. marta biće domaćini Zimskog evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF), na kojem će nastupiti i crnogorska delegacija, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komieteta.

Crnu Goru će predstavljati dvojica sportista – Aleksandar Grbović i Vladimir Vukmirović. Grbović će se takmičiti u rei kros kantri discipline: deset kilometara slobodnim stilom, 7,5 klasičnim stilom i u sprintu, dok će Vladimir Vukmirović voziti paralel slalom i slalom.

Crnogorsku sportsku delegaciju činiće i Marina Kosić (Šefica misije/trener) i Goran Grbović (trener).

“Očekuje se da će u Vukatiju biti oko 2.000 članova timova iz 47 evropskih nacionalnih olimpijskih komiteta, koji će nastupiti u devet sportskih disciplina. Vukati će biti domaćin takmičenja u alpskom skijanju, dok će domaćin za nordijske discipline biti Lahti”, saopšteno je iz COK-a.

Navodi se da EYOF predstavlja vodeći multisportski događaj, kreiran za promociju najboljih mladih sportista Evrope, uzrasta između 14 i 18 godina. Postoji ljetnje i zimsko izdanje takmičenja, koje se održava u dvogodišnjim ciklusima.

“EYOF je događaj koji promoviše sport i fizičku aktivnost i inspiriše mlade da se bave sportom. Prateći olimpijske principe, njeguje duh prijateljstva, fer-pleja i tolerancije. Pored osnovnog cilja koji ima – promocije najboljih mladih sportista i sporta uopšte, EYOF je, takođe, odlična prilika za stotine mladih volontera da steknu iskustvo u organizaciji velikog događaja, razviju svoje radne vještine i upoznaju ljude iz drugih evropskih zemalja”, saopšteno je iz COK-a.

Na zimskim izdanjima EYOF-a, Crna Gora učestvuje od 2009. godine.

Jelena Vujičić slavila ispred takmičarki Srbije

Džikić pred podgorički derbi: Moramo odigrati sa željom i ozbiljnošću