Begović: Marija piše istoriju CG sporta; ASCG: Ponosni smo na Marijin nastup

Foto: TVCG/printscreen

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade Marko Begović uputio je najiskrenije čestitke sjajnoj crnogorskoj atletičarki, Mariji Vuković, koja je zauzela četvrto mjesto na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici.

“Zahvaljujući kvalitetu naših sportista ime Crne Gore se na pravi način spominje u svijetu i to je nešto na čemu im dugujemo zahvalnost. Marija u kontinuitetu kroji put za sve buduće atletičarke u našoj državi i i piše istoriju crnogorskog sporta”.

Atletski savez ponosan je na nastup i plasman Marije Vuković na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, saopšteno je iz te asocijacije.

Vuković je kao četvrtoplasirana završila nastup na šampionatu, sa preskočenih 195 centimetara.

“Bili smo uz nju u Kombank areni. Imala je podršku najužeg rukovodstva saveza, kao i više od 100 atletičara i atletskih radnika koji su doputovali iz Crne Gore da je podrže”, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da su u delegaciji Saveza koja je putovala u Beograd bili predsjednik Gojko Banjević, direktor Milorad Vuletić i generalni sekretar Milan Madžgalj.

“Vuković je ponos Crne Gore, a to potvrđuju i čestitke koje smo dobili, prije svih od predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušana Simonovića, ali i državnih organa, čelnika saveza, klubova i sportista”, saopšteno je iz te asocijacije.

Ivanović pred Jezero: Nedostajaće nam publika, to ne smije da pokvari naš plan (VIDEO)

Slovenka dominirala na zatvaranju sezone (VIDEO)