Branko Brnović: Biću trener Partizana

Foto: FSCG

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović kazao je da će za najduže godinu godinu dana postati trener Partizana.

Brnović je za Sportski žurnal kazao da je imao i ponude klubova iz inostranstva, ali da do dogovora nije došlo.

“Pitanje je i šta bi me zadovoljilo. Bio sam dva puta blizu da preuzmem Partizan, nažalost, to se nije ostvarilo. Cijenim sadašnjeg trenera, usput nadam da ću najduže za godinu postati trener Partizana. Ako dotad ne budem ili, pak, ne budem pronašao adekvatan angažman, najvjerovatnije ostaću bez želje i volje da nastavim s trenerskim poslom. Ima još stvari u životu s kojima bih se mogao baviti. Bilo je više ponuda iz inostranstva, ali nisu nam se ambicije poklopile”, kazao je Brnović.

54-godišnji stručnjak je četiri i po godine vodio reprezentaciju, zatim bio trener Budućnosti i to je kako kaže završena priča…

“Rad sam završio u Crnoj Gori i to je gotovo. Reprezentaciju sam vodio četiri i po godine, igrali smo baraž i nesrećno ispali od Češke. Zatim u sljedećim kvalifikacijama bili izuzetno dobri, u jednom trenutku i ispred Engleske, Ukrajine i Poljske. Dugo smo bili prvi, ali nesrećni poraz od Ukrajine na domaćem terenu udaljio nas je od cilja”, kazao je Brnović.

Brankov sin igra za Partizan.

Crnogorski trener je igrao svojevremeno za Beograđane, kao i njegov brat Dragoljub.

Ćorluka pozvao 16 juniora za kvalifikacioni turnir u Podgorici

Marija Vuković četvrta na svijetu