Treniraj sa olimpijcima: Dječaci i djevojčice vježbali sa Marijom Vuković i Jovanom Peković

Foto: COK

Dječaci i djevojčice tokom projekta Treniraj sa olimpijcima imaju priliku da se druže, upoznaju i vježbaju sa osvajačima medalja i učesnicima najvećih sportskih takmičenja, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Navodi se da su atletičarka Marija Vuković i džudistkinja Jovana Peković bile u ulozi predavača i sagovornika, kao i da je standardan čas fizičkog vaspitanja zamijenjen nešto drugačijim i zabavnijim predavanjem, ispunjen druženjem, motivacionim govorima i raznim igricama.

Sportisti Olimpijskog tima Crne Gore i tim instruktora, obišao je do sada osnovne škole Bedri Elezaga u Ulcinju, Mirko Srzentić u Petrovcu, Jovan Tomašević u Virpazaru i Boro Vukmirović u Rijeci Crnojevića.

Crnogorska rekorderka u skoku u vis Marija Vuković kazala je da joj je drago što je imala priliku da učestvuje u projektu.

“Nijesam često u Crnoj Gori i ovo je bio pravi trenutak da se pridružim. Djeca su stvarno ukras svijeta i volim da sam u njihovom okruženju. Nadam se da sam doprinijela da se zabave i požele da se bave sportom. Kada nas ovako upozanaju, shvatiće da smo mi obični ljudi, što bi trebala da bude i jedna poruka njima da čime god da se budu bavili u životu, koliko god da su uspješni, najbitnije je da ostanu dobri i prizemni ljudi”, rekla je Vuković.

Peković je kazala da joj je zadovoljstvo da provodi vrijeme sa djecom, pogotovo kada su oni vrijedni, marljivi i disciplinovani.

“Bila mi je čast prenijeti im dio znanja koje posjedujem iz oblasti sporta. Povratna reakcija je bila i više nego odlična i ponosna sam na ishod današnjeg dana. Sjajna ekipa koja je bila uz mene upotpunila je ovaj dan i na pravi način smo započeli projekat Treniraj sa olimpijcima”, rekla je Peković.

Foto: COK

Osim promotivnih aktivnosti, COK je u okviru projekta “Treniraj sa olimpijcima” donirao školama lopte za košarku, odbojku i fudbal.

Projekat je podržao Međunarodni olimpijski komitet, preko svog Fonda olimpijske solidarnosti.

Ubjedljiv poraz Budućnosti na Kanarskim ostrvima

Ponovo u ringu: Zlatičanin sjutra protiv Britanca Ritsona