Dalić: Dobro smo prošli; Kapiten Tadić: Zaista čudna sitaucija, ali spremni smo na podvig

Foto: FSS

Srbija je izvukla dva ista rivala kao i na prethodnom Svjetskom prvenstvu dobila – Brazil i Švajcarsku. Treći rival ekipi Dragana Piksija Stojkovića u grupi G biće Kamerun.

Kapiten Dušan Tadić odmah po završetku žrijeba da je njegov tim spreman da u Kataru napravi podvig.

„Zaista čudna situacija, slična grupa kao u Rusiji prije 4 godine. Tada nismo uspjeli da prođemo u osminu finala, sada imamo priliku za popravni. Neće biti lako, ali vjerujem da možemo da osvojimo jedno od prva dva mjesta. Brazil je u svakom slučaju najzvučnije ime, Švajcarska tradicionalno nezgodan protivnik, ali i to je lijepa prilika da im se revanširamo za poraz u Kalinjingradu. Što se tiče Kameruna, riječ je o tipičnoj afričkoj reprezentaciji koja je fizički mnogo jaka i uvijek mogu da naprave probleme. Vjerujemo u sebe i idemo u Katar sa ciljem da napravimo novi podvig“, kazao je Tadić.

Viceprvak svijeta Hrvatska je žrijebana u grupi F Svjetskog prvenstva, prvu utakmicu igraće 23. novembra sa Marokom, četiri dana kasnije sa Kanadom a posljednju u grupi sa nosiocem, Belgijom.

“Dobro smo prošli. Nismo mogli očekivati da bude lako, ovo je Svjetsko prvenstvo. Kanada napreduje i sjajna je bila u svojim kvalifikacijama, neće nam biti lako. Tu su Vaha i Maroko, znamo koliko je on dobar selektor, ali mi se možemo spremiti da dobijemo svaku utakmicu”, kazao je selektor Zlatko Dalić.

Begoviću produžen mandat

Piksi Stojković: Teška grupa, ne bojimo se, želimo u nokaut fazu