Nedović: Poštujemo Petrovac, imamo svoj cilj, a to je pobjeda

Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti u 27. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige sjutra (14) gostuju Petrovcu.

Aktuelni šampioni zaostaju 11 bodova za Sutjeskom, pa je u narednim mečevima prostora za grešku sve manje.

A prvi test nakon pauze je na stadionu “Mitar-Mićo Goliš” protiv Petrovca.

Trener Budućnosti Aleksandar Nedović u najavi meča je kazao da je ekipa iskoristila reprezentativnu pauzu da ispravi neke greške u odbrani.

„Najviše detalja smo posvetili dijelu gdje smo imali najviše problema, a to je posljednja linija. Međutim, ne mislim da je samo zadnja linija kriva za veliki broj primljenih golova u dosadašnjem dijelu sezone. Mislim da kompletan tim mora bolje da se posveti tim nekim stvarima, jer bilo koji prelazak centra od strane protivnika mi smo praktično bili kažnjeni. Pored „pritezanja“ odbrane, najviše pažnje smo posvetili održavanju fizičke spreme znajući da slijedi period u kome igramo sedam utakmica“, kazao je u razgovoru za klupski sajt Nedović.

Zbog velikih padavina tokom prethodna dva dana biće teško igrati u Petrovcu.

„Vidimo kakvo je vrijeme u cijeloj Crnoj Gori i kakvo se najavljuje, pretpostavljamo da će biti teško, ali kako rivalu, tako i nama. Poštujemo maksimalno ekipu Petrovca, odigrali smo već dvije utakmice sa njima, znamo da imaju kvalitet čim se bore za Evropu i da imaju svoju računicu. Mi imamo svoj cilj i idemo da odigramo na pobjedu“.

Nedović ističe da će Budućnost pokušati da nametne svoju igru od početka.

„Na terenu u Petrovcu je milina igrati zbog ambijenta, odigrali smo jednu super utakmicu u prethodnoj polusezoni i mi i protivnik u kojoj je viđeno pet golova. Spremali smo nešto za taj okršaj, ali očigledno ćemo morati na licu mjesta da odredimo način igre – da li ćemo morati da „preskačemo“ ili ćemo moći da igramo nešto što forsiramo cijele sezone“, kazao je Nedović.

Uoči sjutrašnjeg meča postoje određeni kadrovski problemi – Igor Ivanović je suspendovan zbog crvenog kartona u prethodnom kolu, Luka Mirković je lakše povrijeđen, a pod velikim znakom pitanja je Miloš Dragojević.

Perović MVP 12. kola

Džikić pred Krku: Moramo da pristupimo meču maskimalno ozbiljno