Pavićević pred Partizan: Najteži protivnik u ovom trenutku

Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

Košarkaše Mornara u 25. kolu AdmiralBet ABA lige očekuje teško gostovanje Partizanu u Beogradu.

Meč u dvorani “Aleksandar Nikolić” počinje sjutra u 21 čas, a Barani u glavni grad Srbije dolaze u desetkovanom sastavu. Trener ekipe, Mihailo Pavićević zbog povreda i bolesti ne može da računa na kompletnu ekipu, ali poručuje da će igrači, koji budu na raspolaganju, dati maksimum.

„Nismo mogli imati težeg protivnika u ovako teškom trenutku po nas. Tu prevashodno mislim na zdravstveni bilten. Već 15 dana kuburimo sa bolešću i povredama igrača. Svakog dana gledamo ko će se oporaviti kako bismo znali u kakvom sastavu ćemo putovati u Beograd. Međutim, uvijek kažem: nezavisno od toga u kom sastavu ćemo igrati dužni smo da damo svoj maksimum, kao što su momci u posljednje dvije utakmice dali i više od svog maksimuma i bili nagrađeni pobjedama”, poručio je u najavi meča Pavićević.

U prvom susretu ove sezone Partizan je u “Topolici” slavio 66:64.

“Teško da možemo da prijetimo Partizanu u ‘Pioniru’, pogotovo kad nas dočekuje u ovakvom sastavu, predvođen Željkom Obradovićem. Na nama je da damo, ponavljam, sve od sebe, a za kakav će rezultat taj maksimum biti dovoljan, to, nažalost, ovoga puta zavisi od protivnika. Idemo na put poslije dvije pobjede dosta rasterećeni, ali sa dozom bojazni od toga u kakvom ćemo sastavu nastupiti. Nadam se da će se neki igrači oporaviti i da ćemo pružiti što jači otpor Partizanu”, kazao je Pavićević.

Kapiten Mornara Nemanja Vranješ ističe da je igranje u „Pioniru” uvijek izazov.

„Putujemo sa željom da se još jednom dopadnemo beogradskoj publici i da potvrdimo dobru formu, bez obzira što ćemo, po svemu sudeći, i u Beogradu biti znatno oslabljeni. Do kraja ne možemo ni ka začelju tabele ni ka plej-ofu pa je prilika da, u preostale četiri utakmice, bez grča, pokažemo da ćemo zasluženo i iduće sezone, sedmi puz uzastopno biti učesnici elitnog regonalnog takčičenja”, poručio je Vranješ.

MVP Mihailović

Obradović: Mornar je jako nezgodna ekipa