Spremna za seniorski nastup – Suzana Milošević stonoteniserka Budima

Foto: Milošević Suzana

STK Budim iz Berana je fabrika talenata, klub sa šampionskim CV u Crnoj Gori.

Članica uspješnog kolektiva je i Suzana Milošević, juniorska šampionka države, djevojka pred kojom je lijepa budućnost.

Početak varljivog proljeća, prolazi radno za klub iz grada na Limu, gdje se uz prepoznatljiv zvuk loptice, takmičari Budima spremaju za nove nastupe i borbe za medalje.

“U klubu se trenira kao i uvijek jako dobro. STK Budim je najuspješniji klub u Crnoj Gori, najbolji dokaz za to su rezultati koje postižu moji saigrači i ja”, kazala je Suzana Milošević za Sportski.me.

Pored klupskih obaveza neizostavan dio je i nastup u reprezentaciji Crne Gore.

Cilj je, kaže Suzana napraviti korak više…

Foto: Milošević Suzana

“Nastup u reprezentaciji je jako značajan za mene i radujem se obavezama sa nacionalnim timom. Kao i uvijek cilj mi je da budem bolja, ostvarim što bolji plasman”, kazala je stonoteniserka Budima.

Milošević je prošle godine izabrana za najbolju juniorsku igračicu od strane STSCG. Priznanje je motiv više u daljoj karijeri.

“Svakako da mi znači priznanje od saveza. Satisfakcija za moj budući rad i nastupe u dresu reprezentacije i mom klubu Budimu”, kazala je Milošević.

Suzana, pored dominacije u juniorskom uzrastu ima osvojeno treće mjesto na šampionatu Balkana u Bugarskoj, ove sezone ima pravo nastupa i u seniorskom uzrastu.

Biće to nova stepenica u karijeri supertalentovane djevojke, članice Budima.

“To je nešto najveće u sportu, prelazak na najveći mogući rang takmičenja. Pripremam se i za taj izazov. To je nešto što svi iščekujemo kada počinjemo da se bavimo sportom. Vjerujem da ću se uz dobar rad prikazati dobro i u seniorskoj konkurenciji”.

Suzana kaže da su Crnogorke talentovane za stoni tenis. Dokaz za to je i plasman seniorske selekcije u drugi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti odigrano u Švedskoj.

Crnogorska selekcija, u sastavu Ivona Petrić, Snežana Ćulafić, Simona Perović i Dragana Ćulafić, prvi krug kvalifikacija u Sarajevu završila je kao drugoplasirana.

Izabranice selektorke Dijane Zonjić ostvarile su na turniru tri pobjede i poraz.

Naredna runda kvalifikacija na programu je u oktobru…

“Dobar rezultat za naš seniorski tim. Ima zaista puno talentovanih djevojaka. Prije nas je bilo dosta uspješnih takmičarki koje su se bavile stonim tenisom, reprezentovale Crnu Goru. Vjerujem da ćemo mi nastaviti taj put, i otići korak više”, kaže Suzana.

Smatra da bi trebalo posvetiti još veću pažnju curama koje se bave stonim tenisom.

“Stoni tenis nije toliko plaćen, ispraćen sport kod nas. Mislim, da je trenutno ženski dio manje propraćen od muškog i na tome bi trebalo da se više uradi u narednom periodu”, rekla je Milošević.

Suzana, kao i svaki mladi sportista ima svoje snove, ali nema uzora u sportu kojim se bavi.

“Moj cilj je da nakon svakog treninga budem bolja, nego prethodnog dana. Tako je i na takmičenjima na kojima nastupam. Nemam uzora u stonom tenisu, naravno postoje velike igračice koje pratim i koje zaslužuju moje poštovanje”, rekla je Suzana.

Pamti i prvi susret sa stonim tenisom.

“Kao djevojčica sam prvi put ušla u salu i odradila trening. Izabrala sam ovaj sport jer je jedinstven. Nije prevelika baza, i to me je odmah privuklo. Pored reketa, zvuka loptice, treninga, takmičenja – imam obaveze u školi, koja mi je jako važna”, zaključila je Milošević.

Ovaj tekst je dio projekta finansiranog kroz Fond za pluralizam Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija

Perković sa Novim Beogradom osvojio Regionalnu vaterpolo ligu

Ljesar objavio spisak za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo