"Vučice" igraju za titulu

Foto: ŽKK Budućnost Bemax

Košarkašice Budućnost Bemaxa igraće za 14. titulu prvaka, 12. od državnog osamostaljenja a drugi put uzastopno za trofej će se boriti  protiv Podgorice, koja je filijala ,,plavih”.

“Vučice” su prvi duel doble sa čak 74:40.


– Kao što je poznato dugo smo bez poraza u Crnoj Gori i nekakako se oba trofeja za nas podrazumijevaju. Bila je ovo izazovna sezona, gdje smo mi mlađe igračice imale nikad veću minutažu i gdje smo upravo mi mlađe osjetile tu ulogu da smo mi te koje nosimo sve. Utakmice u WABA ligi mnogo su nam značile na sticanju iskustva, a samo kroz Top8 fazu igrale smo nekoliko mečeva sa dramatičnom završnicom, te izuzetno uzbudljivo finale. Sve to sigurno će uticati da budemo bolje i ovo je godina sigurna sam velikog napretka za sve nas. Kada je u pitanju meč protiv Podgorice tu se podrazumijeva pobjeda, a iako smo mnogo kvalitetnije odnos mora biti maksimalan. Titulom treba staviti tačku na sezonu, mada nas i nakon završenih takmičarskih obaveza očekuje period u kojem će svaka individualno nastojati da što više radimo i napredujemo, svjesne da se u narednoj sezoni od nas očekuje još više – kazala je Zorana Radonjić, bek Budućnost Bemaxa.


Za Podgoricu je od formiranja ovo već četvrto finale. Jasno je da ne može ugroziti Budućnost, ali Podgorica ima svoje ciljeve.

– Želimo kroz ovakve utakmice da pokažemo svoj potencijal. Očekuje nas završnica sezone u Juniorskoj ligi, a svakako da je pozitivno da smo opet igrale dva finala u seniorskoj konkurenciji. Budućnost je neprikosnovena, a naravno da postoji veliki motiv da pružimo što bolji otpor i da se upravo protiv takvog rivala predstavimo u što boljem svijetlu – kazala je Marija Baošić, plejmejkerka Podgorice.


Utakmica Budućnost Bemax – Podgorica igra se sjutra u ,,Bemax areni“, sa početkom u 18.30 časova. Finalna serija igra se na dvije pobjede, trenutno je 1:0, što znači da Budućnost već sjutra može da se okiti titulom.

"Sokolići" u finalu turnira Miljan Miljanić

COK: Stipendijski ugovori za Dukića, Liješevića i Gojković FOTO