Đukanović: Pobjeda nad Iskrom daće nam dodatnu snagu pred Kup

Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti u subotu su, u derbiju 30. kola domaćeg šampionata, nakon velikog preokreta savladali Iskru 4:2.

Gubili su aktuelni šampioni 1:0 i 2:1, ali su u finišu postigli tri gola i napravili lijepu uvertiru pred duel sa Sutjeskom u polufinalu Kupa Crne Gore.

Utakmicu protiv ekipe iz Danilovgrada obilježio je Zoran Petrović koji je postigao het-tri i postao prvi igrač poslije 18 mjeseci koji je u domaćem šampionatu na jednom meču tri puta bio strijelac.

A osim Petrovića mrežu Iskre zatresao je i mladi Viktor Đukanović – u 87. minutu postigao je sedmi gol u prvenstvu.

“Ostvarili smo važnu pobjedu pred utakmicu polufinala Kupa, a gol za 3:2 je donio nevjerovatno euforiju – kako nama na terenu, tako i na tribinama. Petrović je moj “pajtaš” iz napada, družimo se, a u toj euforiji nisam prvo podijelio radost sa njim kada mi je namjestio gol, pa mi je simpatično ukazao na “grešku”. Nadam se da ću to ispraviti u nekom narednom periodu, možda već u srijedu”, rekao je Đukanović u razgovoru za klupski sajt.

Đukanović je protiv Iskre ušao u igru u 60. minutu.

“Od prvotimaca sa klupe se očekuje da daju pozitivan doprinos čim kroče na teren, promijene nešto, utiču na rezultat… Drago mi je što sam doprinio trijumfu protiv Iskre. Na kraju krajeva, najbitnije je što smo slavili”, poručio je mladi Nikšićanin.

Budućnost u srijedu (18) dočekuje Sutjesku u prvom meču polufinala Kupa Crne Gore. Revanš je 4. maja kraj Bistrice.

“Mislim da će nam pobjeda nad Iskrom dati dodatnu snagu da u prvoj utakmici Kupa odigramo još bolje i ostvarimo dobar rezultat. Sutjeska je odličan tim, pokazala je kvalitet u dosadašnjem dijelu šampionata, ali nadam se da ćemo uspjeti da se plasiramo u finale”.

Navijači su protiv Iskre okačili transparent “Kup je naš”.

“Naši navijači zaslužuju sve pohvale, opet su nam dali snagu da preokrenemo, a sigurno je da ćemo u tom dvomeču polufinala igrati i za njih. Iskreno, nadam se da će njihov transparent biti i ostvaren, naravno uz njihovu podršku”, poručio je Viktor Đukanović.

Prijestonica Cetinje: Zašto je revizija u Fudbalskom klubu Lovćen skrivana od javnosti?

Andora pred meč protiv Budućnosti promijenila trenera