Džikić: Pobijedili smo, to će se pamtiti

Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija su pobjedom počeli pelj-of Admiralbet ABA lige i to je najvažnije za Aleksandra Džikića.

„Pobijedili smo, to će se pamtiti. Određeni segmenti su bili dobri, određeni nisu. Ne očekujem da nas neko razumije, ali je teško igrati protiv tima koji u meč uđe potpuno opušteno. FMP je bio bez Džonsa, vratio se Nevels, a neki drugi su preuzeli težište igre u napadu. Spremali smo se za zonski presing rivala, stvarali otvorene šuteve, ali ih nismo pogađali baš najbolje. Moramo bolje u srijedu”, rekao je Džikić.

Budućnost je odlično počela meč, povela 24:11, ali je tada uslijedio prvi od nekoliko padova.

„Morao bih da pogledam šta i kako da bih znao šta su direktni razlozi za to. U nekim trenucima smo baš dobro izgledali, ali kada je svaki posjed kao pitanje života i smrti i kad primiš poene, to ima veću težinu. Ima stvari koje mogu da se poprave, nadam se da ćemo to uraditi u Beogradu”, zaključio je Džikić.

Trener tima iz Železnika, Nenad Stefanović, zamjerio je svojim igračima na lošem početku.

„Čestitam Budućnosti na zasluženoj pobjedi, mada smo je i mi zaslužili podjednako kao protivnik. Kada su prije početka vidjeli da nema Džonsa, možda su neki mislili da će biti drugačiji meč, ali su moji momci pokazali karakter i čvrstinu. Problem je što smo to uradili od 12-13. minutu, do tada nismo postojali”.

Brajs Džons, koji je najbolji igrač FMP-a ove sezone, nije nastupio u „Morači”.

„Ponosan sam na moje momke, jer smo jutros saznali da Džons neće igrati. To je bio šok za sve nas, ali smo bili više nego dostojan protivnik. On im povredu za koju nismo odmah ukapirali da je toliko ozbiljna i ostao je u Beogradu da proba da je zaliječi kako bi bio spreman za srijedu. Ali, vjerovatno neće biti”, naglasio je mladi stručnjak.

Budućnost nakon drame do plej of pobjede protiv FMP-a

Basket u mom kvartu: Old pub pobjednik turnira na Starom aerodromu (FOTO)