Krsto Koprivica za Sportski.me: Ovo je uspjeh svih nas, transfer Janjića neće biti jedini, stižu pojačanja iz inostranstva…

Foto: FSCG

Sutjeska slavi titulu – petu od državnog osamostaljenja. Nikšićki “plavo bijeli” obilježili su sezonu u crnogorskom fudbalu.

Šampanjac je otvoren u 32. kolu u Danilovgradu. Tim Milije Savovića je slavio protiv Iskre (3:0), dočekao poraz Budućnosti od Dečića (2:1) osvojio titulu i predstavljaće crnogorski klupski fudbal u kvalifikacijama za Ligu šampiona ovog ljeta.

Sportski direktor kluba “kraj Bistrice” Krsto Koprivica prezadovoljan je urađenim.

“Poslije dvije sezone titula je opet u Nikšiću. Svakako da postoji veliko oduševljenje u klubu i u gradu pod Trebjesom. Mi kao nova uprava smo zadovoljni – ovo je uspijeh svih nas, prvenstveno mislim na igrače, stručni štab, menadžment. Pobijedio je kvalitetan, odgovoran i pošten timski rad”, kazao je Koprivica za Sportski.me

Sutjeska je do pehara došla u velikom stilu. Već na početku 1. CFL ekipa je vezala četiri pobjede bez primljenog gola i stekla sedam bodova više od Budućnosti. U 7. kolu su nadigrali najvećeg rivala 1:0 kraj Bistrice i najavili da se titula vraća u Nikšić.

Foto: Privatna arhiva

“Od samog početka smo negdje i najavili da će Sutjeska ići na titulu i to smo i ispunili. Vjerovali smo u sebe u svoj rad. Igrači su to pokazali na terenu dali maksimum, pokazali kako se bori za klub – a to se najbolje moglo vidjeti u evropskim utakmicama”, rekao je Koprivica.

Pored titule, klub je posebnu pažnju posvetio mlađim kategorijama, neki do njih tokom ljetnjih priprema mogli bi trenirati sa prvim timom.

Nikola Janjić je obilježio prvi dio sezone kada je realizovao i transfer u Osijek, dok je nekoliko igrača zaigralo za A selekciju Crne Gore.

“Sutjeska ove sezone imala nekoliko A reprezentativca – sigurno da bi tu bio i Vladimir Jovovic do samog kraja da se nije povrijedio. Mladi igrači su napredovali ove sezone, pokazali da će Sutjeska moći da računa na njih u narednoj sezoni, a možda i u narednim godinama”, kazao je Koprivica i nastavio…

Foto: FSCG

“Transfer Nikole Janjića u Osijek, kao trasnfer Milutina Osmajića, koji je bio u periodu kad je nova uprava došla. Za nekih šest mjeseci smo uspjeli da napravimo i dogovorimo trasnfere i to u velike klubove sto ranije nije bio slučaj”.

Transfer Janjića neće biti jedini, najavio je Koprivica…

“Svakako da tu ima još momaka sa kojima će klub, napraviti transfere u inostrane klubove”.

Tokom ljeta pored dolaska trenera Milije Savoića osvježen je i igrački kadar. Marko Matanović jedan od momaka koji je odigrao sjajno u drugom dijelu sezone, a neki njegovi golovi donijeli su bodove ekipi iz Nikšića.

“Matanovića je klub angažovao na početku sezone jer smo znali o kakvom se igraču radi. Dobio je šansu i iskoristio je. Trener Savović ga je poznavao još iz Jezera, pa su se kockice poklopile”, rekao je Koprivica.

Foto: FSCG

Sutjesku u srijedu čeka revanš meč polufinala Kupa Crne Gore protiv Budućnosti. Nikšićani imaju težak zadatak da nadoknade tri gola zaostatka iz prvog meča.

“Ostaje mali žal za tim prvim mečom na stadionu pod Goricom. Slijedi revanš, nećemo se predavati do zadnjeg minuta. U fudbalu je sve moguće. Bolji neka pobijedi i neka prođe dalje”, rekao je sportski direktor Sutjeske.

Nakon Kupa ostala su još četiri kola, nakon čega slijedi odmor i pripreme za kvalifikacije za Ligu šampiona. Hoće li Sutjeska evropske utakmice i rivale dočekati “kraj Bistrice” ?

Foto: FSCG

“U evropskim mečevima pokušaćemo da napravimo korak više ove sezone. Tim ćemo pojačati i uveliko radimo na tome. Biće novih dolazaka igrača iz inostranstva. Što se tiče stadiona i tribine – radovi su stali, jer je došlo do promjene projekta i sada uprava Javnih redova čeka odobrenje Vlade Crne Gore da se krene u nastavak radova”, zaključio je Koprivica.

Trabzon nakon 38 godina osvojio titulu i igraće Ligu šampiona (VIDEO)

Siniša Mihajlović napustio bolnicu