Averka pojačao crnogorski vaterpolo tim

Foto: VPSCG

Crnogorski vaterpolo tim biće jači za Bjelorusa Konstantina Averku, koji je nakon tri godine dobio dozvolu da igra za naš nacionalni tim.

On će biti u konkurenciji za naš tim koji će 21. juna protiv Mađarske otvoriti Svjetsko prvenstvo. Procedura je kompletno ispoštovana i ovaj sjajni vaterpolista priključiće se ekipi selektora Vladimira Gojkovića na prvom, narednom okupljanju.

Bjelorus, koji je do prošle sezone nastupao za Jadran (stigao 2018. godine), trenutno nosi kapicu španskog Sabadelja (u društvu sa reprezentativcem Dušanom Banićevićem), i osvojio je ove godine Euro kup.
Rođen je 1997. godine, u Jadran je stigao iz Šturma, i igrač je lijeve strane.

“Radi se o izuzetnom igraču, za koga su se interesovale brojne velike reprezentacije. Već tri godine pokušavamo, i od ovog ljeta on će zvanično biti u konkurenciji za naš tim. Itekako će pojačati konkurenciju pred ova dva velika takmičenja koja nas očekuju”, poručio je selektor Vladimir Gojković.

Averka je izrazio veliko zadovoljstvo što će biti dio jedne od najboljih reprezentacija svijeta.

“Od 2019. imam želju da igram za crnogorsku reprezentaciju, i to se sada ispunilo. Ono što mogu obećati je da ću dati maksimum u kapici sa crnogorskim grbom”, poručio je Averka.

Naše vaterpoliste tokom ljeta očekuju veliki izazovi. Poslije Svjetskog prvenstva u Budimpešti, kratke pauze, nastupaće krajem avgusta na EP u Splitu.

Koš i dodatno sa Lukom i Kuzmom (VIDEO)

Nedović: Nećemo braniti rezultat, igraćemo ofanzivno