Karate: Crna Gora sa 20 takmičara na EP

Foto: Karate savez Crne Gore

Crnogorski karate na 57. Evropskom seniorskom prvenstvu, od 25. do 29. maja u turskom Gaziantepu, predstavljaće 20 takmičara – 13 u borbama i sedam u katama, saopšteno je iz Karate saveza.

Crnogorska reprezentacija u Gaziantepu nastupiće sa značajno izmijenjenim sastavom.

U odnosu na prošlogodišnji šampionat u Poreču neće nastupiti Nenad Dulović, Mario Hodžić, Predrag Smolović i Andrija Fatić u muškoj, odnosno Ana Drašković, Jelena Maksimović, Ksenija Rajović i Dragana Konjević u ženskoj konkurenciji.

Nastup je uoči puta, zbog povrede, morala da otkaže i Marina Raković.

U borbama pojedinačno kod muškaraca nastupiće Matija Bojić (do 60), Ognjen Otašević (do 67), Balša Miličković (do 75), Nikola Malović (do 84) i Nemanja Jovović (preko 84), dok će se samo ekipno takmičiti Nemanja Mikulić, Lazar Kukuličić i Stefan Gojčević.

U ženskoj konkurenciji, u borbama, pojedinačno za medalju boriće se Anja Jović (do 50), Anđela Ivanović (do 55), Vasilisa Bujić (do 68) i Milena Jovanović (preko 68), dok će Jovana Stojanović nastupiti samo u ekipnoj konkurenciji.

U katama pojedinačno takmičiće se Biserka Radulović i Vladimir Mijač, koji će biti i dio tima sa Arijanom Kočanom i Kenanom Nikočevićem.

U ženskoj konkurenciji kata tim nastupiće u sastavu Maša Đukanović, Mila Mraković i Džena Canović.

Takmičare će u Gaziantepu predvoditi selektori Almir Cecunjanin i Žarko Raković u borbama, odnosno Milena Milačić i Tijana Popović u katama.

Čast crnogorskog karatea u Gaziantepu, osim takmičara, braniće i sudija Miodrag Radunović.

Crnogorsku delegaciju predvodiće sekretar Veljko Brnović.

Na prošlogodišnjem EP u Poreču crnogorski karatisti osvojili su dvije medalje – muška ekipa u borbama srebrnu i Jelena Maksimović bronzanu.

Karatisti su na kontinentalnim šampiontima u seniorskoj konkurenciji, u kimonu sa crnogorskim grbom, do sada osvojili 11 medalja – dvije srebrne i devet bronzanih.

Srebrni je, osim muške ekipe iz Poreča, bio Mario Hodžić 2019. u Gvadalahari, koji ima i bronzanu medalju, dvije godine ranije, u turskom Koćeliju.

Bronzane medalje osvajali su i Jelena Maksimović (2014. i 2021), Dragana Konjević (2016), Marina Raković (2012, 2013. i 2015), Nikola Malović (2019) i ženski kata tim u sastavu Milena Milačić, Tijana i Biserka Radulović (2007).

Odlazak za Gaziantep predviđen je za 23, a povratak 29. maj.

Mlađi seniori počeli pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo (VIDEO)

KK Budućnost Voli: U slobodnoj prodaji 500 ulaznica za meč sa Partizanom