Predsjednik FIDE boravi u Crnoj Gori

Foto: Sahcg.me

Arkadij Dvorkovič, predsjednik Svjetske šahovske federacije (FIDA), doputovao je u Crnu Goru u kojoj će boraviti dva dana.

Kako ističu iz Šahovskog saveza Crne Gore, posjeta Dvorkoviča je velika čast i priznanje za istrajan rad krovne institucije našeg šaha.

Pored Dvorkoviča, u Crnoj Gori borave i direktorka Svjetske šahovske asocijacije Dana Reiznice Ozole, te predsjednik Evropske šahovske unije Zurab Azmajparašvili.

“Tema posjete predsjednika svjetske i evropske šahovske federacije su pripremne aktivnosti organizacije dva šampionata Evrope koja će naredne godine biti održana u Crnoj Gori, ali i razgovori o novim organizacijama. O tome će se odlučivati u avgustu na Kongresu FIDE, koji će biti održan za vrijeme Šahovske olimpijade u indijskom Čenaju. Podsjetimo, na Olimpijadi će Crnu Goru predstavljati i muška i ženska reprezentacija”, navode iz Šahovskog saveza.

Kako je saopšteno, za danas je planiran sastanak eminentnih gostiju sa rukovodstvom Šahovskog saveza Crne Gore.

Podgorica će danas takođe biti i domaćin zajedničkog sastanka predsjednika šahovskih federacija iz regiona i već pomenutih gostiju.

Za sjutra je predviđen prijem kod premijera Crne Gore Dritana Abazovića, a sastanku će prisustvovati i ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević.

Iz Šahovskog saveza zaključuju da je posjeta potvrda velikog ugleda i povjerenja, te da će drevna igra tek doživjeti punu afirmaciju i prosperitet u Crnoj Gori, u čijem će osnovu biti snažna saradnja Saveza i krovnih institucija svjetskog i evropskog šaha, te Vlade Crne Gore i Ministarstva sporta.

Omladinci igrali neriješeno sa BiH

Jovana Peković stipendista COK-a