Edin Atić: Da nametnemo naš ritam igre i smanjimo greške

Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Košarkaši Budućnost Volija dočekuju beogradske crno-bijele u revanšu polufinala plej-ofa (nedjelja, 20.45), sa ciljem da produže seriju i dobiju još jednu šansu za finale.

U prvom meču u Pioniru, nisu bili ni blizu, izgubili su 82:66…

“Odigrali smo tri meča sa Partizanom ove sezone i u svakom smo, u određenom trenutku, jurili dvocifrenu razliku što nas je dodatno umaralo”, naglasio je Edin Atić.

Karakteristika prošlog meča bio je i loše šutersko izdanje, kao i za Budućnost nesvakidašnja “podjela šuteva” – više pokušaja za tri, nego za dva poena.

“Potrebno je da nametnemo naš ritam i da pogodimo šuteve koje imamo, jer smo u svim mečevima imali veliki broj otvorenih šuteva bez uspjeha. U prethodnom meču smo dozvolili da se Partizan odlijepi zbog naših grešaka. Stigli smo do minus seam u trećoj četvrtini, ali nas je šut opet koštao da uđemo u egal utakmicu. Potrebno je, dakle, da iskontrolišemo skok i izgubljene lopte, a uz adekvatan šut vjerujem da možemo doći do pobjede u drugom meču”, kazao je Atić.

Navijači bi trebalo da budu faktor…

“U svakom našem velikom meču smo imali veliku podršku sa tribina ove sezone. Nadam se da će i u nedeljnom meču publika biti naš šesti igrač”, zaključio je Atić.

Obradović pred meč u Podgorici: Idemo sa ambicijama da odigramo dobro

Sahranjen Ivica Osim: Hiljade ljudi oprostile se od legende BiH, jugoslovenskog fudbala