Tuča navijača Hajduka i policije, ranjene dvije osobe (VIDEO)

Foto: Printscreen

Nakon derbija Dinamo Zagreb – Hajduk Split sinoć je došlo do velikih nereda na autoputu A1 kod odmorišta Desinec, između Zagreba i Karlovca u Hrvatskoj.

U masovnom sukobu između navijača splitskog Hajduka – Torcide i policije učestvovalo je više stotina osoba.

Kako navodi policija, dvije osobe su ranjene iz vatrenog oružja koje su policajci upotrebili. Desetak policajaca je povrijeđeno, prenosi N1.

“Policija je u saopštenju navela da je u 21.35 sati, oko 1.600 navijača HNK Hajduk u autobusima, kombi vozilima i ličnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno stalo na autoputu A1 kod odmorišta Desinec i na taj način blokiralo sve trake autoputa u smeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, „nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje povreda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili”, javila je policija u saopštenju.

Policajci su upotrebili vatreno oružje.

“Policijski su službenici radi odbijanja napada prema više osoba upotrebili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenih za krivična dijela i prekršaje.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najverovatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno učestvovale u napadu na policijske službenike i povrijeđeno je desetak policijskih službenika. Svi povrijeđeni su izvan životne opasnosti”, stoji u saopštenju.

Saobraćaj je tokom ovog incidenta sve vrijeme bio zatvoren, a kako javlja N1 Zagreb i u nedjelju ujutru za saobraćaj je zatvorena dionica autoputa Zagreb-Split-Ploče na kojoj se odigrao incident.

Navijači dva tima, Bed blu bojsi i Torcida, su se sukobili i međusobno prije utakmice.

A poslije meča ispred samog stadiona bilo je i skuboa Bed blu bojsa sa policijom.

Haos u Bugarskoj: Igrači se posvađali ko će da puca penal – intervenisao predsjednik kluba (VIDEO)

Majami utišao Boston: "Hiti uzeli brejk za 2:1 u seriji