Meč odluke u Beogradu: Budućnost igra za finale ABA lige

Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija igraće večeras u Beogradu sa Partizanom odlučujući, treći meč polufinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Rezultat u seriji, nakon dva odigrana meča, je neriješen, 1:1.

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić svjestan je koliko je duel važan.

– Cijela sezona staje u ovih 40 minuta. Znamo šta nas očekuje, znamo šta treba da se uradi. Ispred naše dvorane stoji grafit: “Bez imalo straha, do posljednjeg daha”. E tako bih volio da odigramo – da damo sve od sebe, pa kako bude – rekao je Džikić.

Budućnost je prije šest dana u “Morači” trojkom Micova, upisala trijumf i produžila seriju 72:71.

Koliko će se ovaj meč razlikovati od prethodna dva…

– Ne vjerujem da ni mi, a ni oni možemo nešto previše da promijenimo u odnosu na prva dva meča. Treba da damo sve kako bismo došli do pobjede i plasmana u finale ABA lige. Sve ostalo je na kraju nebitno – istakao je Marko Jagodić-Kuridža i dodao:

– Moramo da krenemo jako, da imamo fokus svih 40 minuta i budemo u igri do pred kraj utakmice. Tako bi prebacili sav pritisak na domaćina u odlučujućim trenucima.

Junak pobjede u “Morači” Vladimir Micov smatra da je na Partizanu veći pritisak…

– Mislim da je na Partizanu veći pritisak, jer je od starta projektovan da uradi nešto bitno ove sezone. To je naša šansa, da iskoristimo nervozu protivnika, a da možemo da igramo protiv Partizana – to smo pokazali. Recept je igra iz prvog poluvremena duela u “Morači” u kojem smo bili agresivni u odbrani i pokretljivi i raznovrsni u napadu – rekao je Micov.

U polufinalu igra se na dvije pobjede.

Duel u dvorani Aleksandar Nikolić počeće u 21 sat.

U drugom polufinalu, Crvena zvezda i Cedevita Olimpija u ponedjeljak odigraće odlučujući, treći meč.

KSCG i KS Litvanije potpisali memorandum o saradnji

Ferstapen najbolji u Katalunji