Nedović: Igraćemo hrabro; Janković: Bez imperativa

Foto: FK Budućnost

Crnogorska fudbalska sezona završava se sjutra najljepšom utakmicom.

Od 20 i 30 pod Goricom se u finalu Kupa sastaju Budućnost i Dečić u reprizi prošlogodišnjeg duela za trofej.

Budućnost je prije 12 mjeseci pobijedila 3:1 i tada proslavila duplu krunu. Sada igra da sezonu učini trofejnom i rezultatski uspješnom, jer je titulu izgubila u borbi sa Sutjeskom. Ima li straha da izgubi i drugi pehar…

“U Budućnosti ne smije da postoji strah, već samo optimizam. Igraćemo hrabro, pokušaćemo da osvojimo trofej. Maksimalno poštujemo Dečić, kao i svakog protivnika, ali tu se sve završava. Mi moramo da se ponašamo kao Budućnost, igramo na našem stadionu, igramo dobro i imamo pokriće da vjerujemo u pobjedu”, kazao je Aleksandar Nedović, trener Budućnosti, koji je Kup Crne Gore osvojio na klupi OFK Titograda 2015. godine.

Dečić će, kao i prošle godine, pokušati da osvoji prvi trofej u istoriji kluba.

“Čast mi je što sam dio ovog događaja i spektakla”, rekao je Vladimir Janković, trener Dečića.

“Spremni smo, a znamo sa kim igramo. Za Dečić je veliki uspjeh što je dvije godine za redom u finalu. Dečić, međutim, nema nijedan trofej, tako da mi nemamo imperativ, izlazimo da odigramo najbolje što možemo i možda budemo nagrađeni za to”.

Kapiten Budućnosti Vasilije Terzić rekao je da je finale Kupa najvažnija utakmica sezone.

“Fokusirani smo na nas i na našu igru, kako da svedemo greške na minimum”, rekao je Terzić, a Nedović najavio da će Budućnost igrati ofanzivan fudbal.

“Jeste da se finala ne igraju nego osvajaju, ali od našeg načina igre nećemo odustati. Mi smo najveći klub u zemlji, mi moramo da pratimo trendove i gradimo ih, u skladu sa našim mogućnosti. Možda smo nekada zbog toga platili ceh, ali nećemo odustati od toga”, najavio je Nedović.

Za Nedovića bi, kao Podgoričanina i dijete Budućnosti, trofej sa klubom u kome je “vaspitavan od desete godine” bio ispunjenje snova, za Jankovića, koji je u januaru prošle godine prvi put ušao u crnogorski fudbal, nagrada za posao koji je radio i u Dečiću, i u Petrovcu, i u OFK Titogradu.

“Navikao sam da idem putem istine u fudbalu. Nisam imao leđa, nisam imao ni veliku fudbalsku karijeru, a svoj trenerski put sam gradio kroz teškoće. Došao sam u Crnu Goru sa nekim predrasudama, ali gdje god sam bio poželjan prihvatao sam poziv. Imao sam teškoće i na početku rada u Crnoj Gori, a ovo finale doživljavam kao nagradu za to što sam radio ovdje”, kazao je Janković.

Meč finala sudiće Nikola Dabanović.

Prošle godine u finalu istih rivala bilo je incidenata i pogrdnih skandiranja dijela navijačke grupe Budućnosti, pa je FSCG minulih dana obavio razgovore sa pristalicama oba kluba i apelovao da atmosfera na stadionu pod Goricom bude sportska i fer.

Ulaz je besplatan.

Lambulić preuzeo Petrovac

Cicipas u osmini finala Rolan Garosa