Marko Vukčević: Nijedan igrač na svijetu ne može da odigra četiri takmičarska meča u 10 dana

Foto: FSCG

,,Hrabri sokoli“ odradiće večeras drugi trening na pripremama za junske mečeve u UEFA Ligi nacija.

Prvi izazov naše fudbalere čeka u subotu veče, kada dočekuju Rumuniju. U najjačoj ligi te države igraju dvojica članova ,,sokola“, Marko Vukčević i Risto Radunović.

– Tu smo obojica, na raspolaganju selektoru i za tu vrstu saradnje, mada je naš stručni štab poprilično dobro upoznat sa stanjem u taboru selekcije Rumunije. Selektor ih je pratio više nego mi. Poznajem njihove domaće igrače koji imaju kvalitet, dolaze iz veoma kvalitetne lige, rekao je Vukčević u današnjem razgovoru sa predstavnicima medija.

Fudbaler UTA iz Arada optimista je uoči duela sa Rumunijom.

– Iskreno se nadam pobjedi, o tome svi razmišljamo. Fokusirali smo se na meč u subotu pred našim navijačima. Na svom stadionu igramo dobro, a to je pokazala i posljednja utakmica sa Grčkom koju smo pobijedili. Vjerujem da to možemo da ponovimo protiv Rumunije i u pravom ritmu započnemo takmičenje u Ligi nacija, smatra Vukčević.

U junu će evropske reprezentacije odigrati po četiri utakmice u manje od dvije sedmice.

– Nijedan igrač na svijetu teoretski ne može da izdrži da u tako kratkom periodu odigra četiri meča. Svaki drugi dan su utakmice, koje nisu prijateljske, već takmičarske. Ima ih stvarno dosta, ali je selektor pozvao i veliki broj fudbalera. Biće teško, ali biće i rotacija. Svim selekcijama je tako i spremamo se za napor koji nas čeka. Rumunija je možda i najjača u grupi, sa mnogo internacionalaca, ali igramo kući, jaki smo i nadam se najboljem. Želimo da ostvarimo dobar rezultat, jer je prva utakmica uvijek najvažnija, dodao je univerzalac po desnoj strani terena.

,,Sokoli“ će sjutra trenirati na ,,DG areni“, od 19 časova.

Sutjeska dovela Rudovića

Radulović pozvao još dvojicu defanzivaca za utakmice UEFA Lige nacija