Raičković: Stigla je ozbiljna ponuda i u igračkom i u finansijskom smislu

Foto: FK Budućnost

Nakon tri godine u drugom mandatu u dresu Budućnosti, Miloš Raičković odlazi iz Podgorice.

Raičković karijeru nastavlja u Južnoj Koreji, u dresu Seongnama, koji se takmiči u K1 ligi.

“Poslije tri i po godine ponovo napuštam klub. Jednostavno, na moju adresu je stigla ozbiljna ponuda i u igračkom i finansijskom smislu koju sam prihvatio. Radujem se novim izazovima”, rekao je Raičković za klupski sajt.

Raičković je debitovao za prvi tim Budućnosti u sezoni 2012/13, nakon pet godina je napustio “plavo – bijeli” tabor i otišao u Maleziju gdje je igrao za Saravak. Potom se, 2019. godine, vratio u Budućnost.

U dva navrata Raičković je za Budućnost odigrao ukupno 221 utakmicu i postigao 31 gol. U međuvremenu je postao i reprezentativac.

“Malo je reći da sam sa drugim boravkom u klubu prezadovoljan. Postigao sam puno lijepih golova, bilo je dosta asistencija, odličnih partija kako na individualnom, tako i na timskom planu. Na kraju krajeva, osvojili smo pet trofeja za četiri godine. Apostrofirao bih atmosferu u klubu koja je uvijek bila na vrhunskom nivou i koja je bila osnova i vjetar u leđa za sve uspjehe koje smo postigli u prethodnom periodu”.

U dresu Budućnosti, u oba mandata osvojio je tri titule i četiri Kupa.

“Budućnost doživljavam kao svoj klub, prije svega jer sam tu proveo više od 10 godina i zato što sam sa klubom prošao mnogo prelijepih trenutaka. Naravno, bilo je i turbulentnih situacija, ali ljubav prema Budućnosti je uvijek bila ista. Naravno, imam želju da se jednog dana vratim i u mom klubu završim igračku karijeru. Zahvalio bih se našim navijačima, i publici sa zapada, kao i najvatrenijim “varvarima” jer su uvijek bili uz nas i davali nam podršku. Za mene su najbolji. Budućnost mi je puno toga dala, ali mislim i da sam se svojim partijama i ponašanjem odužio klubu na pravi način. Poželio bih sreću saigračima, stručnom štabu i svima u klubu u narednim izazovima, a čvrsto vjerujem da će se nizati trofeji i ostvarivati zacrtani ciljevi”, rekao je Miloš Raičković za klupski sajt.

Tri sata košarke, prekid…Partizan savladao Crvenu zvezdu i produžio seriju (VIDEO)

Petrovac predstavio pojačanja: Jelovac i Radenović novi igrači, Radinović produžio ugovor