Šćekić pred mečeve u Ligi nacija: Idemo na pobjedu u svakoj utakmici

Foto: FSCG

Fudbaleri Crne Gore po zadatom planu odrađuju pripreme za duel sa Rumunijom.

Gostovanje balkanskih ,,trikolora“ samo je uvod u teške junske izazove. Ipak, vezista ,,hrabrih sokola“ Aleksandar Šćekić tvrdi da je ekipa spremna za taj težak raspored.

– Pripremamo za start u Ligi nacija, imamo u Podgorici sve uslove za dobar rad. Odradili smo nekoliko treninga, malo se privikavamo na temperaturu i spremni smo za nove izazove, rekao je visoki vezista na današnjem brifingu sa novinarima.

Doskorašnji fudbaler poljskog Zaglebja prokomentarisao je nikad teži raspored za evropske reprezentacije.

– Ove godine je baš dosta utakmica, dosta su ih nagomilali u ovih desetak dana. Pred nama su četiri utakmice i to u periodu kada su svi planirali odmore, ali, šta je tu. Moramo da igramo i da pokušamo da ostvarimo što bolji rezultat, istakao je Šćekić.

Uprkos određenim kadrovskim problemima, Crna Gora želi da osvoji sva tri boda na startu Lige nacija.

– Idemo na pobjedu u svakoj utakmici, pa će tako biti i u ovoj prvoj protiv Rumuna. Kada se krene pobjedom, onda je posle sve lakše i sve ide svojim tokom, smatra Šćekić, koji veoma poštuje reprezentaciju Rumunije.

Nekoliko puta je i igrao u duelima Crne Gore i te selekcije.

– Tvrda ekipa, u zadnjih par godina smo odigrali nekoliko utakmica sa njima. U posljednjim kvalifikacijama smo pokazali da možemo sa svima da igramo, vjerujemo u sebe i nadamo se povoljnom rezultatu, kazao je vezista ,,sokola“, koji je propustio posljednja dva okupljanja.

– Pred posljednje okupljanje, radio sam test u Poljskoj, bio sam pozitivan na korona virus i morao sam da ostanem. Bilo mi je, naravno, teško zbog toga, jer uvijek kada se približavaju obaveze nacionalnog tima jedva čekam da dođem i igram za reprezentaciju, poručio je Šćekić.

Sfjontek i Gof u finalu Rolan Garosa

Kadetkinje u grupi A sa Švedskom, Alžirom i Islandom