Mlada reprezentacija se okupila, počele pripreme za Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Foto: KSCG

Mlada reprezentacija počela je pripreme i otvorila vrlo uzbudljivo košarkaško ljeto.

Podgorica će biti domaćin A divizije za košarkaše, a izabranici Dušana Dubljevića će u Glavnom gradu odraditi veći dio priprema.

“Poslije dvije godine neke pauze smo se okupili. Sada su tu igrači rođeni 2002. i 2003. pri čemu tu dominiraju mlađi. Prije svega moram konstatovati da je izuzetan rezultat što imamo sve selekcije u A diviziji. Smatram da bi taj ostanak u A diviziji bio dobar rezultat, a sve preko toga bonus”, ističe Dubljević.

Na spisku za pripreme su: Aleksandar Bulatović, Aleksa Bulajić, Filip Anđušić, Janko Bulajić, Dimitrije Mališić, Marko Kljajević, Nikola Milošević, Ilija Varajić, Fedor Žugić, Danilo Ivanović, Zoran Vučeljić, Lazar Radetić, Andrija Grbović, Luka Bogavac, Đorđe Jovanović, Milun Mićanović, Nikola Rakočević, Lazar Vukčević i Miljan Marinović.

Ipak selektor nema od starta sve igrače na raspolaganju.

“Neko od momaka se razvijao bolje, neki su stagnirali. Jako malo imamo igrača 2002. godište, posebno sa pravim minutima u seniorskoj konkurenciji. Počeli smo pripreme bez Bogavca i Grbovića. Čekamo šta će biti situacija sa Žugićem koji ima obaveze prema seniorskoj reprezentaciji. Jovanović iz Partizana ima problema sa povredom koljena tako da i njega čekamo. Bez četiri važna igrača počinjemo pripreme i nadamo se da ćemo se kompletirati do 20. juna”.

Naša selekcija odigraće nekoliko prijateljskih duela tokom priprema. Planirani su dueli sa Sjevernom Makedonijom, te turnir na kom će učestvovati još Srbija, Izrael i Hrvatska.

Selektoru Dubljeviću u radu će pomagati treneri Rade Petrić i Žarko Dragićević, kondicioni trener Vladimir Lakčević i fizioterapeut Petar Stojović.

Šampionat kontinenta igraće se u Podgorici od 16. do 24. jula.

Omladinci poraženi od Albanije, Drašković: Sve dobro što smo uradili, pokvarili smo greškama kod dva gola

Predsjednik Bajerna: Levandovski ostaje, ima ugovor do 2023. godine