Radonjić: Najmanje se priča o košarci, napravili smo sezonu izvanrednom ovim trofejom

Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde su po šesti put u svojoj istoriji osvojili ABA ligu.

Dejan Radonjić je sa petim šampionskim peharom izjednačio rekord Duška Vujoševića.

“Čestitam igarčima na osvojenom trofeju, drugom u sezoni. Najmanje se priča o košarci, a ja mislim da je bila odlična čitavo vrijeme i čak… Biću kratak, večeras je bilo jako dobro i na kraju smo ili za nešto malo bolji i došli do još jednog trofeja. Svjestan sam da će se voditi polemika i analiza oko svega, a ja nisam neko ko mnogo voli d a priča o tim stvarima pa bih nastavio sa istim ponašanjem. Kao što sam rekao na prošloj konferenciji nešto što sam smatrao da treba da kaćem, reći ću i večeras. Uputio bih izvinjenje Partizanu zbog ponašanja Nikole Kalinića i želim to da ponovim sada u drugom smjeru. Nastavljamo da radimo da tokom sljedećih nedjelja završimo obaveze koje nam dolaze i smatram da nije baš lako poslije svega naći puno reči i govoriti o svemu. U suštini, sjajnu sezonu smo napravili izvanrednom ovim trofejom i zbog toga sam ponosan i srećan kao i svi u klubu i svi navijači “, rekao je Radonjić.

Mučne scene, finale pred praznim tribinama….

“Ja samo mogu da kažem da se iskreno nadam da će se uraditi nešto da stvari budu drugačije. Ništa više od toga. Neko će da pravi komparaciju ko je prvi počeo i ko je više napravio, ali generalno nije dobro”, kaže trener Crvene zvezde.

Šta je presudilo?

“Sreća nije sigurno presudila. Teško je analizirati generalno jer je mnogo toga uticalo na dešavanje sa meča jer je utakmica bila dobra, a kako tek izgleda kada ima mnogo prekida. Mislim da je generalno dobar meč bio košarkaški gledano, a šta je presudilo… U posljednjoj četvrtini smo držali jednu poziciju koja nam omogućava da budemo tu u završnici i da jedan potez odluči, pa se to i desilo. Tako da, na kraj smo mi uspeli da budemo bolji i dođemo do terće pobjede u seriji, bila je mukotrpna borba da dođemo do ove pozicije. Mukotrpan rad nam se vratio”.

Rekao je Radonjić da nešto mora da se promjeni, Željko Obradović je napomenuo da nešto mora da se promjeni, a upitan je kako da stvari budu bolje:

“Da li si ti prvi put pristutvovao ovakvom ambijentu? E pa ja sam i igrao u takvom. Tako da…”

Nakon pauze koja je trajala sat vremena, čini se da je ekipa bila smirenija, pogodili ste neke šuteve, šta je dovelo do toga:

“Nisam planirao niti razmišljao ovakve stvari, a kada se ovako nešto izdešava nije baš adekvatno jer smo ostali maltene bez Kalinića, a naš čitav sistem se mijenjao zbog činjenice da je imao tri brza faula i bio van igre. To je unelo dodatnu nervozu i naša priprema je bila sjajna, treba pohvaliti igrače jer su iznijeli sve na najvišem nivou u oba pravca. U nastavku smo pre svega mi stariji pokušali da stabilizujemo stvari i da kažemo i napravimo dogovore jer je bilo očigledno da treba da nastavimo sa odbrambenim zadacima, a da napadački zbog toga pređemo na drugačiji način i uspjeli smo u tome. Najvažnije je da je i u završnici to bilo prisutno”.

Žoc: Neki bi voljeli da odem, ali mnogo volim Partizan

Peta ABA titula: Dejan Radonjić izjednačio rekord Duška Vujoševića