Vujačić: Partija iz prvog meča recept za uspjeh i u Bukureštu

Foto: FSCG

Utakmica Crna Gora – BiH pod Goricom završena je 1:1.

Na polovini takmičenja – u grupi 3, B Lige nacija. BiH je prva sa pet bodova, drugo mjesto dijele Finska i Crna Gora sa po četiri poena, a u trku se uključila i Rumunija koja je slavila pred svojim navijačima protiv Finske (1:0).

,,Sokoli“ sjutra ujutro putuju za Bukurešt, gdje će u utorak veče (20.45h) tražiti novi pozitivan rezultat.

“Teška i zahtjevna utakmica je iza nas. Možda smo nešto lošije ušli u tih prvih 25 minuta, ali smo kasnije diktirali tempo i imali izglednije prilike za gol od protivnika. Desio se taj pad koncentracije u drugom poluvremenu, primili smo gol, moram reći jeftin, ali smo nakon toga pokazali karakter i stigli do izjednačenja. Krivo nam je zbog tako primljenog gola jer smo svi stajali na pozicijama kako je trebalo. Ali, kada se sve sabere, ovaj remi je možda najrealnija priča”, rekao je Igor Vujačić, defanzivac našeg nacionalnog tima, koji je u tandemu sa Žarkom Tomaševićem zaustavio vodeću zvijezdu ,,zmajeva“, Edina Džeka.

“Napadač vrhunskog kvaliteta. Uvijek dajem sve što imam, a tako je bilo i u subotu veče. Nisam samo ja, nego i svi ostali saigrači. A kada je tako, lakše stignemo do cilja”.

Duelom u Rumuniji završava se ciklus od četiri nastupa u desetak dana. Na kraju ostaju dvije utakmice u septembru – kući sa Finskom i sa BiH u gostima.

“Imamo još jednu utakmicu u ovom ciklusu i nijanse će odlučiti. Idemo u Rumuniju da se prikažemo u što boljem svijetlu i nadam se da ćemo ostvariti povoljan rezultat”.

Jeste li počeli da razmišljate o sljedećem rivalu?

“Još uvijek nismo odradili detaljnu analizu, ali znamo se dobro iz onog prvog meča. Ako ponovimo agresivnost i disciplinu kao na tom susretu, nadam se da će onda doći i epilog koji svi želimo”, zaključio je Vujačić.

Poketino napušta PSŽ

Pirlo i zvanično karijeru nastavlja u Turskoj