Tešanović: Spremni smo za Svjetsko prvenstvo i duel sa Mađarima

Foto: wpolo.me

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore danas ide u Bečej gdje će nastaviti sa pripremama za Svjetsko prvenstvo.

Vaterpolo Mundijal na programu je od 20. juna do 3. jula, a Crna Gora je u grupi sa Mađarskom, Brazilom i Gruzijom.

“Mislim da smo u dobroj kondiciji i da smo spremni za Svjetsko prvenstvo i za za taj duel sa Mađarskom. Mlada smo ekipa, mnogima će ovo biti prvo veliko takmičenje. Praktično niko od nas nema iskustvo, ali jedva čekamo da počne turnir”, rekao je golman Petar Tešanović.

Prvi meč na turniru Crna Gora igra u utorak (21) protiv Mađarske.

“Igrali smo dva puta sa Mađarima ove godine, oba puta smo poraženi, iako nisu ni bili u najjačem sastavu. Na papiru je Mađarska možda i najbolji tim na Svjetskom prvenstvu, uz to je i domaćin. Biće, doduše, i pod pritiskom pred svojim navijačima, to može da bude naša šansa”, smatra Tešanović.

Prvoplasirana ekipa ide direktno u četvrtfinale, a druga i treća u osminu finala.

“Ne postoji imperativ rezultata, iako svi želimo da do njega dođemo. Igraćemo bez pritiska, u svakom meču davati sve od sebe i na kraju ćemo vidjeti kako će to da ispadne. Realno je da budemo drugi u grupi, da se sastanemo sa Njemcima u osmini finala i da doguramo do četvrtfinala. A kada uđete među osam najboljih, onda je sve moguće u 32 minuta meča. Nadam se da možemo i u tom četvrtfinalu da pokažemo puno, ali idemo redom”, zaključio je Tešanović.

Selektor Vladimir Gojković će u nedjelju skratiti spisak i na prvenstvo povesti 13 igrača.

Zlato za Vesnu Kljajević u Ohridu

Zvanično: Partizan u Evroligi