Nikolić jedini centar, ne igraju Vučević, Dubljević…

Foto: FIBA

Zoran Nikolić biće jedini klasični centar u košarkaškoj reprezentaciji Crne Gore u posljednjim mečevima prve faze kvalifikacija za Mundobasket.

26-godišnji Nikšićanin će se jedini od “petica” pojaviti u ponedjeljak na početku priprema za duele sa Francuskom 1. jula u “Morači” i tri dana kasnije sa Portugalom u Odivelašu, predgrađu Lisabona, prenose “Vijesti”.

Na spisku selektora Boška Radovića prvobitno je bilo čak šest igrača koji mogu da pokriju poziciju klasičnog centra, ali su redom otpadali iz raznoraznih razloga. Nikola Vučević je u razgovoru sa čelnicima Košarkaškog saveza Crne Gore poručio da želi da provede ljeto sa porodicom, pa neće nastupati ni na septembarskom Eurobasketu, baš kao ni Filip Barović.

Iskusni Nikšićanin će se brzo podvrgnuti tretmanima za oporavak koljena, jer je imao dvije teške operacije i iza sebe ima napornu sezonu.

Za razliku od njih, preostala trojica bi trebalo da nastupe na Evropskom prvenstvu, na kojem će “crveni” nastupiti u grupi A sa Španijom, Turskom, Gruzijom, Belgijom i Bugarskom. Kapiten Bojan Dubljević je zbog opravdanih privatnih razloga dobio poštedu, Marko Todorović je tri i po mjeseca bez treninga, nakon što je završio sezonu sa Peking Rojal fajtersima, dok su Čikago Bulsi zahtijevali da Marko Simonović ostane u SAD i trenira pred NBA Ljetnju ligu.

Na početku priprema neće biti ni Nikole Ivanovića, koji danas sa Crvenom zvezdom počinje finale plej-ofa Košarkaške lige Srbije. U Radovićevom timu će prvi put biti Amerikanac Džona Radebau, koji će zamijeniti Džastina Kobsa. Kendrik Peri, koji je takođe dobio crnogorski pasoš, preskočiće ovu akciju i doći na pripreme za Eurobasket, kada će se sa Radebauom boriti za mjesto među 12.

Camaj u Egnatiji

Bulatović se vratio Inter