Gargović zaustavljen u kvalifikacijama

Foto: wpolo.me

Crnogorski plivač Ado Gargović u kvalifikacijama trke na 200 metara slobodnim stilom završio je prvi nastup na Svjetskom prvenstvu vodenih sportova u Budimpešti.

On je zabilježio vrijeme od minut, 57 sekundi 74 stotinke.

Njegov najbolji rezultat u toj trci i ujedno državni rekord iznosi minut i 56 sekundi.

On će 21. juna nastupiti u disciplini 100 meatara slobodnim stilom.

“Zadovoljan sam isplivanim vremenom, s obzirom na to da u posljednje vrijeme nijesam trenirao u velikim bazenima, nisam imao puno treninga nedjeljno. Nijesam previše oscilirao od najboljeg vremena, samo sekundu, što je odlično. Ovo je bila kao neka probna trka, čisto da osjetim bazen. U narednoj trci očekujem da otplivam najbolje vrijeme”, rekao je Gargović.

Prvu trku druga crnogorska predstavnica Jovana Kuljača imaće 21. juna i to na 50 metara leđno.

Kuljaču tri dana kasnije očekuje i nastup na 50 metara slobodnim stilom.

“Spremna sam. Nijesmo trenirali u velikim bazenima prije ovog takmičenja, ali je osjećaj fenomenalan. Jedva čekam prvu trku. Samo je važno da uživam, biti među ovakvim plivačima je fenomenalan osjećaj”, poručila je Kuljača.

Selektor za plivanje Danijela Franeta kazala je da je zadovoljna otvaranjem Svjetskog prvenstva.

“Zbog svega što se dešavalo u prethodna dva mjeseca, Ado je danas napravio dobar rezultat. Podsjećam, da je zbog rata u Ukrajini vraćen sa programa FINA iz Kazanja. Morao je da nastavi sa treninzima u Budvi, morali smo da improvizujemo. Dobar rezultat, ovo će mu puno značiti, jer je ovo samo početak takmičenja u velikim bazenima”, kazala je Franeta.

Kolarov završio karijeru!

Fener i zvanično predstavio Itudisa