“Sokolići” u finišu ostali bez pobjede, Kavaja: Ova generacija ima potencijal

Foto: FSCG

Pionirska reprezentacija Crne Gore odigrala je neriješeno u prvom od dva priojateljska meča sa Sjevernom Makedonijom.

,,Sokolići“ su u većem dijelu utakmice bili bolji, imali vođstvo sve do posljednjih trenutaka utakmice, kada su gosti došli do konačnih 1:1.

– Ovo je prva utakmica ove selekcije. Bilo je treme, malo više želje da neke situacije riješe brže nego što treba, tu se i griješilo, ali to je i normalno u ovom uzrastu. Veći dio utakmice odigrali smo kako treba da igramo, sa dosta dobrih elemenata u igri. Mislim da je ovo generacija koja ima potencijal, iako je tek na početku, rekao je selektor Radovan Kavaja.

Sjeverna Makedonija bolja je ušla u utakmicu. U 10. i 11. minutu golman ,,sokolića“ Dimitrije Kuč odlično je reagovao i zaustavljao gostujuće igrače u prilikama za gol.

Prvu šansu za Crnu Goru imao je Viktor Bubanja u 14. minutu, ali je oklijevao da šutira iz povoljne pozicije. Desetak minuta kasnije Vuk Pavićević je sa nekoliko metara iskosa šutirao pravo u golmana Antonija Trajkovskog.

Naša selekcija do vođstva je došla u 32. minutu majstorskim golom Lazara Savovića. Prvo se odlično oslobodio čuvara, zatim vodio loptu tridesetak metara, a onda u šesnaestercu gostiju solo prodorom izborio prostor za šut i savladao Trajkovskog.

U nastavku su ,,sokolići“ imali nekoliko šansi. Kristijan Jovović pogodio je stativu, dok je Pavićević u 79. minutu bio zamalo neprecizan udarcem sa desetak metara.

Sjeverna Makedonija do izjednačenja je stigla i posljednjim trenucima meča, kada je Gligor Bučkov dobro reagovao prilikom duge Nazifa Ceke.

Popović, Muharemović i Rogošić novi igrači Iskre

Mlade košarkašice ponovo bolje od Sjeverne Makedonije