FINVEO novi sponzor Košarkaškog saveza

Foto: KSCG

Košarkaško nebo u Crnoj Gori bogatije je za novu zvijezdu. 

Brokerski ogranak konglomerata Inveo Investmen Holdinga sa sjedištem u Istanbulu, Finveo MN postao je jedan od glavnih sponzora KSCG na tri godine. Ova saradnja donijeće potpuno novo iskustvo u Crnoj Gori, kao i globalno priznanje sa multinacionalnim brendom.

Konferenciji povodom potpisivanja sponzorskog ugovora u Bemax dvorani prisustvovali su predsjednik i izvršni direktor Inveo Investment Holdinga Onur Topač, predsjednik KSCG Nikola Peković, generalni direktor Finvea Nikola Pejović i predsjednik Finvea Anil Abak, kao i košarkaš Igor Drobnjak i košarkašica Milica Jovanović.

Izvršni direktor Inveo Investment Holdinga Onur Topač je kazao.

„Više smo nego oduševljeni što smo danas ovdje u Crnoj Gori, ulazimo u veoma uzbudljiv period sa KSCG. Primarna filozofija Invea je stvaranje vrijednosti i sa istim ciljem ulazimo u svaku inicijativu koju preduzmemo. Kada je došla ideja o stvaranju dodatne vrijednosti u zemlji, analizom smo došlo do savršenog uklapanja – košarke, koja je jedan od najvažnijih sportova i za Tursku i za Crnu Goru.

„Tokom 30 godina iskustva i uspjeha imali smo motivisane, disciplinovane i strastvene članove tima. Razvoj je naša beskrajna destinacija, a naš kompas je strast. Ne vjerujemo u krajnje tačke, vjerujemo u sljedeće korake. Ovaj način razmišljana je ono što stoji iza naše snage, to je ono što nas čini liderima u mnogim oblastima. Zahvaljujući ovom timskom radu, najbrže smo rastući investicioni holding u Turskoj i naši Finveo brendovi širom svijeta prate ovaj uspjeh.
Finveo ima za cilj da ojača vezu sa Crnoj Gora, a dalje i sa regionom. Potpisali smo ovaj ugovor kako bismo pružili punu podršku, ne samo uspjehu reprezentacija, približavanju ovog sporta djeci i omladini. Ushićeni smo što možemo doprinijeti uspješnom putu košarkaških reprezentacija, koje uvijek sa ponosom predstavljaju državu na međunarodnoj sceni.

Želio bih da vam se još jednom zahvalim u ime naših brendova, timova i korisnika na ovoj prilici. Zadovoljni smo što možemo da doprinesemo budućnosti omladine i sporta, kao i zbog naše saradnje sa KSCG na putu ka globalnom uspjehu ženskih i muških reprezentacija“.

Predsjednik KSCG Nikola Peković takođe je istakao zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog važnog ugovora.

„Želio bih da se zahvalim našim prijateljima na saradnji. Vjerujem i nadam se da će biti veoma produktivna na obostrano zadovoljstvo. Ovo su nova vremena u sportu, sa novin načinima funkcionisanja u skladu sa mogućnostima koje danas pružaju nove tehnologije. Napravićemo KSCG aplikaciju i fan token koji će dati nove prilike za Finveo, KSCG i Crnu Goru.

Svima nama glavni cilj je promocija i popularizacija sporta u što širim okvirima i donošenje svih pozitivnih momenata istog na mlađe i tehnološki pismene generacija na njima najbliži i najpristupačniji način.
Nadam se da će košarkaški savez Crne Gore biti promovisan na pravi način ovom saradnjom, a na nama je da damo sve od sebe u predstojećim takmičenjima i pružimo zadovoljstvo i radost svima u Crnoj Gori.“
Nikola Pejović, direktor Finveo MN, imao je jasnu poruku.

„Kao svaki Crnogorac u ovoj dvorani, veoma sam ponosan, možda i duplo više, jer predstavljam i moju zemlju i Finveo za zajedničku budućnost koju smo potpisali. Finveo i KSCG dijele iste osnove: inspiracija, strast, posvećenost, odgovornost i timski rad“.

Predsjednik Finvea Anil Abak istakao je da je ponosan što će u naredne tri godine biti sponzor našeg nacionalnog tima.

„Kao vodeće investiciono društvo prisutno na različitim kontinentima, Finveo služi svojim investitorima širom svijeta. Naš uspjeh je proizvod napornog rada i odlučnosti. I na finansijskim tržištima i u košarci, predano vježbanje je jedini način da se poboljšate. Nastavićemo sa napornim radom, sa jasnim holističkim razmišljanjem o digitalizaciji u ovom svijetu koji se stalno mijenja i pokušavamo da se prilagodimo koliko god možemo.

„I dalje ćemo ulagati u digitalizaciju sporta i vrlo brzo ćemo pokrenuti aplikaciju za KSCG, nakon čega će uslijediti kreiranje i puštanje navijačkih tokena za Košarkaški savez Crne Gore koji će omogućiti svakom ljubitelju ovog jakog tima da navija. Zaista smo ponosni što ćemo tri godine biti dio nacionalnog tima i što ulažemo u budući rast tima“. 

Poznato je da je košarka jedan od najpopularnijih sportova u Crnoj Gori i da su svjetski poznati igrači uzori svim mališanima u zemlji. Ovo sponzorstvo naglašava zajedničke osnove koje obje strane dijele: biti koherentan tim, imati veliku ambiciju da se napreduje i na održiv način donositi najbolje rezultate. Tokom 2022. godine kada najbolji crnogorski košarkaši nastavljaju borbu za Svjetsko prvenstvo i igraju na Eurobasketu, ova saradnja će biti od velikog značaja za obje strane.

Crnogorski golman u Saudijskoj Arabiji

Danijel Nikolić u Mornaru