Pogledajte nove odluke Izvršnog odbora FSCG 

Foto: FSCG

Švajcarska kompanija Nyon sport group imaće prava da prenosi mečeve 1. CFL i Kupa Crne Gore u naredne četiri godine, saopšteno je iz Fudbalskog saveza.

Izvršni odbor FSCG prihvatio je ponudu firme koja se bavi kupovinom i prodajom televizijskih i srodnih prava. Sada ostaje pitanje kome će oni prodati mogućnost da emituje mečeve našeg šampionata.

“Fudbalski savez Crne Gore će kroz sudski postupak tražiti ostvarenje prava i naknadu od kompanije Savana Commercial Retail koja je jednostrano raskinula ugovor u poslovno-tehničkoj saradnji i vlasništvu televizijskih prava potpisan u julu 2021. godine i koji je važio za sezone 2021/22, 2021/23 i 2023/24”, stoji u saopštenju.

Na sjednici je odlučeno da se izađe u susret učesnicima kvalifikacija za Ligu šampiona.

“Izvršni odbor usvojio je molbu FK „Sutjeska“ za finansijsku pomoć u organizaciji utakmica kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona, kao i molbu ŽFK „Breznica“ za pomoć i podršku za učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona za žene. Iznos pozajmljen FK „Sutjeska“ i ŽFK „Breznica“ biće nadoknađen od finansijskih sredstava koja Evropska fudbalska asocijacija opredjeljuje za učešće u kvalifikacijama za UEFA klupska takmičenja”, poručeno je sa sjednice Izvršnog odbora.

I naredne sezone u 1.CFL uvijek će na terenu morati da bude jedan igra mlađi od 20 godina, a od naredne sezone to će biti minimum dva igrača.

Broj stranaca je povećan na četiri, ali trojica mogu biti na terenu.

Budućnost u 2. šeširu žrijeba za Evrokup

Đoković dobio Kokinakisa 3-0, i zakazao duel sa Kecmanovićem