Ivanović poziva publiku: Svakom igraču srce zaigra kad vidi navijače, zajedno možemo da pobijedimo

Foto: FK Budućnost

“Plavi” nakon dva slobodna dana sjutra startuju sa završnim priprema za prvu utakmicu sa Lapijem u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu konferencija – četvrtak, 7. jul 2022, 20.30 sati.

Stručni štab je za sjutra zakazao dva treninga (teretana ujutru, teren uveče), a momci će do važnog duela sa kosovskih osvajačem Kupa trenirati jednom dnevno.

“Dobili smo dva dana odmora od stručnog štaba da se na pravi način odmorimo i prilagodimo na vrijeme u Podgorici nakon Zlatibora. Sigurno da nam svima prija, naročito nama pojedinima koji smo imali manjih problema sa povredama”, poručio je zamjenik kapitena Igor Ivanović, koji je posljednja dva dana osjećao bol u zadnjoj loži.

Sjajne vremenske uslove na Zlatiboru, naš tim je iskoristio za treninge, kvalitetan odmor, uigravanje, kao i prijateljske utakmice (Mladost Lučani 1:1, Radnik 2:2, Novi Pazar 2:2)…

“Pripreme nisu bile klasične kao prethodnih godina, po prvi put smo se susreli sa specifičnim načinom rada, obaveze od ove sezone kreću ranije, a pauza nakon prvenstva nije bila velika. Meni lično su odgovarale”, poručio je “plavo – bijeli” broj 10.

“Bilo je dobrih, ali i manje dobrih stvari, ali to je normalno za pripremni period. Probali smo neke formacije, pojedini igrači su imali neke drugačije uloge, a sve sa ciljem da se na pravi način prilagodimo utakmicama u Evropi. Iskreno, nadam se da bismo mogli da prođemo dva – tri kola, to je želja svih nas. Rivala ćemo da poštujemo u svakom trenutku, ali ne smijemo da zapostavimo sebe i svoj kvalitet. Kada mogu slabije ekipe od nas da naprave neki iskorak, ne vidim razlog zašto ne bismo mogli i mi!? Prethodne sezone smo loše prošli u Evropi, ne samo mi nego svi naši predstavnici, tako da se nadam da ćemo konačno uspjeti da malo podignemo naš fudbal, a to možemo samo mečevima kroz Evropu”, poručio je Ivanović, koji ni na treningu ne odustaje ni od jedne lopte.

Posljednja nedjelja pred okršaj sa Lapijem je rezervisana za finalno uigravanje, taktiku i uvježbavanje prekida…

“Bitno je da što zdraviji dočekamo tu utakmicu, jer smo tokom priprema imali par sitnih povreda koje su nas remetile. Ko god istrči na teren protiv Lapija, mora da bude svjestan da je to zaslužio i da je u tom trenutku najbolje rješenje. I naravno, mora da bude požrtvovan i da cijelog sebe u tih 90 minuta – od početka do kraja”.

Reprezentativni ofanzivac, mentor plavih klinaca i jedan od miljenika navijača, tipuje na – publiku!

“Nadam se da će navijači doći u što većem broju na stadion, jer znam iz iskustva da su nam šanse da pobijedimo sa njima mnogo veće. Svakom igraču zaigra srce kada vidi svoje navijače u velikom broju i kada osjeti podršku tokom cijelog meča. To nam treba! Iskreno, vjerujem da ćemo se poslije četvrtka svi radovati trijumfu, a nakon revanša znati protivnika u narednom kolu”, optimista je Igor Ivanović, momak koji nikada ne odustaje i koji širi pozitivnu energiju na svakom koraku.

Stefan Mugoša u Visel Kobeu

Anđušić prvo pojačanje Partizana za Evroligu