Nemanja Radović: Francuzi su jači, ali publika je naša snaga

Foto: KSCG

Košarkaška selekcija Crne Gore odigraće sjutra od 19 sati u SC “Morača” u Podgorici protiv Francuske utakmicu 5. kola grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U drugom meču E grupe, Mađarska će dočekati Portugal.

Francuska je lider grupe sa maksimalnim učinkom, Crna Gora i Mađarska imaju po dvije pobjede i poraza a Portugal je bez pobjede.

“Francuska dolazi u baš jakom sastavu, sa igračima koji igraju NBA, Evroligu i Evrokup. Ne treba trošiti puno riječi o njihovom kvalitetu, mnogo su jači od nas, ali kao što znamo košarka se ne igra na papiru. Igramo pred domaćom publikom, probaćemo da damo sve od sebe“, kazao je Nemanja Radović.

Centarska linija je oslabljena, Zoran Nikolić je jedina petica, pa ćeš i ti morati da pomažeš na toj poziciji. Jesi li spreman za taj izazov?

“Da, situacija je specifična, samo je Zoki (Zoran Nikolić, prim. aut) na petici. U prethodnim klubovima imao sam priliku da ponekad igram na centru, tako da mislim da ću moći da pomognem. Volim da igram na poziciji centra, mogu da raširim igru i to može da nam bude neka od šansi. Ne smijemo im dozvoliti da uđemo u njihov ritam, jer ne možemo da pariramo njihovim visokim igračima“.

U prvom meču dugo smo bili u igri za pobjedu. Šta može biti ključ za trijumf u „Morači“?

“Odigrali smo prilično dobro prvi meč. Mislim da ne smijemo da uđemo u trčanje sa njima, fizički su bolji od nas, već da umirimo igru. Mislim da je to ključ“, zaklučio je Radović.

Kadeti na Cetinju počeli pripreme za Evropsko prvenstvo

Radović: Treba nam puna Morača, Ivanović: Utakmica izazova za nas