Aleksa Ilić: Velika pobjeda za nas u odličnoj atmosferi

Foto: KSCG

Pobjeda nad Francuskom (70:69), najveća u istoriji crnogorske košarkaške reprezentacije. Trijumf u grotlu “Morače” otvorio je vrata završnice timu Boška Radovića.

Koš odluke, za veliki trijumf postigao je Nemanja Radović 27 sekundi prije kraja. Francuzi su potom promašili tri šuta u posljednjem napadu .

“Francuska je došla u vrhunskom sastavu. Malo je bilo promjena u odnosu na prošli meč, ali opet su to iskusni evroligaški igrači. Velika pobjeda za nas u odličnoj atmosferi. Gusta utakmica, možda nije bilo lijepo za gledanje, ali s obzirom da je otišlo na našu stranu – fenomenalna stvar za nas. Ružan trenutak da se igra košarka, jul je, neki momci su kasno završili sezonu, neki ranije, ali smo maksimalno odradili ovaj dio u Podgorici”, kazao je Aleksa Ilić.

Koliko vam je značila atmosfera u „Morači“?

“Fenomenalna atmosfera, dosta nam je značilo, u prelomnim momentima kada je igra stala, podigli su nas navijači, sala je živnula, bili su nam veliki vjetar u leđa”.

Očekivanja pred Portugal?

“Digli smo očekivanja ovom pobjedom. Krećemo na put, istrošeni i umorni. Sad je cilj da se što bolje oporavimo, izađemo iz tog puta, odradimo dva treninga i onda kao protiv Francuske – maksimalno jako. Neće biti lako, ali nema druge”.

Prosinečki: Čelni ljudi Olimpije su dno, najveći prevaranti i lažljivci

Sainc prvi do pola pred trku u Silverstonu