Bura u hrvatskoj košarci nakon eliminacije iz kvalifikacija za Mundobasket, Bogdanović: Nikad nismo niže pali; Aco Petrović: Rađa da nas vodi u San Marino i Gibraltar (VIDEO)

Foto: FIBA

Teški dani za hrvatsku košarkašku reprezentaciju.

Porazom u Rijeci od Finske 80:79 – Hrvatska neće igrati u drugom krugu kvalifikacija za Mundobasket i još “gore” put ka Evropskom prvenstvu 2025. godine će tražiti od pretkvalifikacija.

Dakle, kreće se od početka….

U meču sa Fincima, Hrvati su dva minuta prije kraja imali sve, vodili, 78:70, ali su, nestvarno izgubili, prokockali prednost – 81:79. Sve je riješeno trojkom NBA igrača Laurija Markanena na 4,3 sekunde do posljednje sirene.

Bojan Bogdanović je imao šut za pobjedu u rukama, ali nije pogodio…

Nakon meča hrvatski as je bio iskren i realan.

„Nisu nas Finci pobijedili, dobili smo sami sebe. Prosuli smo na isti način sve po ko zna koji put. Izgubili smo našom glupošću. Uz dobru energiju mladih Prkačina i Gnjidića smo preokrenuli, ali nažalost nismo pobijedili. Lovro nema ništa s ovim porazom. On je odbranom donio preokret. Ja sam glavni krivac. Dobio sam loptu, ali nažalost sam promašio. Nikad nismo niže pali, nikad nismo igrali niži rang kvalifikacija, teško je reći nešto pametno nakon ovoga, ali ovo ne sluti na ništa dobro”, rekao je Bogdanović.

Na Tviteru se oglasio bivši selektor Aleksandar Petrović, koji se ironično obratio predsjedniku Stručnog savjeta za mušku košarku u HKS-u, Dinu Rađi.

„Vidim da je konsenzus oko Rađinog odlaska. Mislim da treba ostati i kao pravi predsjednik Stručnog savjeta biti vođa puta na pretkvalifikacijama po Gibraltaru, San Marinu, Luksemburgu ili gdje nas već žrijeb odnese”, napisao je Petrović.

Kadeti na okupu, počele pripreme za Evropsko prvenstvo u Skoplju

Košarkaši igraju u Portugalu za nove važne bodove