Radović: Dvije veoma važne pobjede; Ivanović: Kontrolisali smo dešavanja na terenu

Foto: FIBA

Pobjedom nad Portugalom (77:62), Crna Gora je stavila tačku na prvu fazu kvalifikacija za Mundobasket, koju je završila sa četiri pobjede.

„Čestitke mojim igračima, završili smo grupu na najbolji mogući način. Znali smo da nas čeka teška utakmica sa Portugalom, koji je bio rasterećen, jer nije imao šanse da prođe u drugu fazu. Trudio se, igrao sa karakterom i zaslužuje čestitke za to. Ove dvije pobjede u posljednjem prozoru su veoma važne, nastavljamo borbu u sljedećoj fazi”, istakao je selektor Boško Radović na pres konferenciji.

Nikola Ivanović je igrao prvi put u ovom kvalifikacionom ciklusu, jer u prethodna dva „prozora” nije mogao da nastupi zbog obaveza u Evroligi sa Crvenom zvezdom.

„Poslije pobjede nad Francuskom smo znali da će ova utakmica biti teška za nas. Portugal uvijek igra isto, veoma tvrdo. Nije upisao pobjedu u ovim kvalifikacijama, ali je veoma opasan. Bili smo svjesni toga i odigrali smo dobar meč, gotovo sve vrijeme kontrolisali dešavanja na terenu. Svi moramo da budemo zadovoljni onim što smo uradili u posljednjih nekoliko dana”, rekao je Ivanović.

Košarkaši osvojili Portugal, Mundobasket je sada blizu

Nemanja Radović: Kad smo uspjeli 2019. da se kvalifikujemo, zašto ne bismo probali opet?